23/09/2019 23/09/2019 Με ικανοποίηση δέχθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει στα 21 έτη το όριο ηλικίας για αγορά οινοπνευματωδών ποτών με περιεκτικότητα σε αλκοόλη άνω των 16,5 βαθμών. “Η θέση μου είναι ως εξής: όσο πιο δύσκολη είναι η πρόσβαση των νεαρών στα οινοπνευματώδη ποτά, τόσο καλύτερο θα είναι για την...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2019 - 11:02

Συνεργασία κράτους-εκκλησίας κατά του αλκοολισμού

Διαδώστε:
Συνεργασία κράτους-εκκλησίας κατά του αλκοολισμού

Με ικανοποίηση δέχθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει στα 21 έτη το όριο ηλικίας για αγορά οινοπνευματωδών ποτών με περιεκτικότητα σε αλκοόλη άνω των 16,5 βαθμών.

“Η θέση μου είναι ως εξής: όσο πιο δύσκολη είναι η πρόσβαση των νεαρών στα οινοπνευματώδη ποτά, τόσο καλύτερο θα είναι για την υγεία τους”, τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, μιλώντας στο πρόγραμμα “Εκκλησία και κόσμος” στο τηλεοπτικό κανάλι “Rossia-24”.

Κατά τη γνώμη του στη Ρωσία παρατηρείται θετική δυναμική στην καταπολέμηση του αλκοολισμού. “Το επίπεδο της κατανάλωσης αλκοόλ μειώνεται, το επίπεδο εξάρτησης μειώνεται, έχουμε καλά στατιστικά που πιστοποιούν ότι όλα αυτά γίνονται χάρη στις κοινές προσπάθειες του κράτους και της Εκκλησίας”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “ακόμη έχουμε πολύ δρόμο για την ιδανική κατάσταση”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων