17/02/2021 17/02/2021 Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, για τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας, των υγειονομικών αρχών της Μόσχας και του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας.  Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν το φλέγον θέμα της εισόδου ιερέων σε νοσοκομεία, ειδικά προγράμματα κατάρτισης, και τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από την έως τώρα πορεία της πανδημίας. Αναφέρθηκαν...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 13:34

Συνεργασία Πατρ. Μόσχας και υγιειονομικών αρχών

Διαδώστε:
Συνεργασία Πατρ. Μόσχας και υγιειονομικών αρχών

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, για τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας, των υγειονομικών αρχών της Μόσχας και του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας.  Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν το φλέγον θέμα της εισόδου ιερέων σε νοσοκομεία, ειδικά προγράμματα κατάρτισης, και τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από την έως τώρα πορεία της πανδημίας.

Αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανάπτυξης κατευθυντήρων γραμμών ώστε οι  ιερείς να μπορούν να επισκέπτονται ασθενείς, ώστε αυτοί να μην μένουν χωρίς ποιμαντική φροντίδα. “Εάν ένα άτομο θέλει να εξομολογηθεί ή κοινωνήσει έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το ίδιο του Σύνταγμα εγγυάται αυτό το δικαίωμα», τονίστηκε στη συνάντηση.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά  στις εκκλησίες που βρίσκονται εντός των νοσοκομείων, και στους νοσοκομειακούς ιερείς. Αν και οι Ιερείς αυτοί βοηθούν τους ασθενείς, τους παρέχουν πνευματική και ψυχολογική υποστήριξη, ο θεσμός των νοσοκομειακών ιερέων δεν έχει ακόμη καθιερωθεί de jure.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων