30/06/2019 30/06/2019 Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλλαρίων στη συνέχεια του προκυνηματικού ταξιδιού του στα βήματα του Αποστόλου Παύλου έφτασε προχθές στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο. Κατά τη διάρκεια της φιλικής συζήτησης οι ιεράρχες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα θέματα που...
30 Ιουνίου, 2019 - 10:59

Συνεχίζει τις επαφές του στη Θεσσαλονίκη ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Συνεχίζει τις επαφές του στη Θεσσαλονίκη ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλλαρίων στη συνέχεια του προκυνηματικού ταξιδιού του στα βήματα του Αποστόλου Παύλου έφτασε προχθές στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο. Κατά τη διάρκεια της φιλικής συζήτησης οι ιεράρχες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα θέματα που παρουσιάζουν κοινό ενδιαφέρον.

Έπειτα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλλαρίων επισκέφτηκε το στρατιωτικό κοιμητήριο Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται πάνω από 20.500 πεσόντες στις μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ των οποίων 400 Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί που σκοτώθηκαν στο μακεδονικό μέτωπο, και τέλεσε εκεί την επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ επισκέφτηκε την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρίσκεται στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας ο οποίος του μίλησε για την εκκλησιαστική ζωή της περιοχής του και τα πολλά κοινωνικά και φιλανθρωπικά προγράμματα που υλοποιούνται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων