25/06/2022 25/06/2022 Στελέχη του Τμήματος Ευποιίας και Κοινωνικού Έργου της εκκλησιαστικής επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ του Πατριαρχείου Μόσχας από κοινού με εθελοντές του ιδρύματος FMI, συνεχίζουν τις τακτικές περιοδείες σε αραιοκατοικημένες πόλεις της νήσου Λουσόν στις Φιλιππίνες στο πλαίσιο φιλανθρωπικού πρoγράμματος παροχής συσσιτίων σε παιδιά φτωχών οικογενειών. «Τα προγράμματα των συσσιτίων μας έχουν ως έδρα την ενορία...
25 Ιουνίου, 2022 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2022 - 10:38

Φιλανθρωπική δράση του Πατριαρχείου Μόσχας στις Φιλιππίνες

Διαδώστε:
Φιλανθρωπική δράση του Πατριαρχείου Μόσχας στις Φιλιππίνες

Στελέχη του Τμήματος Ευποιίας και Κοινωνικού Έργου της εκκλησιαστικής επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ του Πατριαρχείου Μόσχας από κοινού με εθελοντές του ιδρύματος FMI, συνεχίζουν τις τακτικές περιοδείες σε αραιοκατοικημένες πόλεις της νήσου Λουσόν στις Φιλιππίνες στο πλαίσιο φιλανθρωπικού πρoγράμματος παροχής συσσιτίων σε παιδιά φτωχών οικογενειών.

«Τα προγράμματα των συσσιτίων μας έχουν ως έδρα την ενορία του Σωτήρος Χριστού στην πόλη Ταγκαΐτα», ανέφερε η σύζυγος του εφημερίου της ενορίας Ειρήνη Γκραμπς και συνέχισε: «Μαζί με εθελοντές ταΐζουμε παιδιά από πολύ φτωχές οικογένειες. Ορισμένα από αυτά δεν γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή και εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε τα παιδιά, που δεν φοιτούν σε σχολείο ώστε να εγγραφούν σε αυτό».

Η κ. Γκραμπς επεσήμανε ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κάνουν το παν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις διατροφικές ανάγκες αυτών των παιδιών. Ειδικότερα προσφέρεται θρεπτική κρέμα με προσθήκη των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και την αύξηση και ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων. Επιπλέον τους χορηγούνται πολυβιταμίνες.

Σύμφωνα με την Ειρήνη Γκραμπς σύντομα προγραμματίζονται εγκαίνια παιδικών κέντρων αποκατάστασης υγείας σε διάφορα σημεία, τόσο εκείνων, που λειτουργούσαν προ της πανδημίας, όσο και νέων. «Επίσης διδάσκουμε στα παιδιά τις πνευματικές αλήθειες. Η φυσική τροφή είναι για τη φυσική υγεία, αλλά δεν ξεχνάμε και την πνευματική τροφή», ανέφερε.

 

Παρόμοια προγράμματα συσσιτίων διεξάγονται ταυτόχρονα σε διαφορετικές περιοχές των Φιλιππίνων, και από τον Ιούλιο αρχίζει η υλοποίηση μερικών νέων προγραμμάτων. Στη νήσο Λουσόν η σίτιση των παιδιών από φτωχές οικογένειες υλοποιείται σε διάφορους οικισμούς και κωμοπόλεις με την συμβολή Ορθοδόξων ευεργετών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων