28/05/2022 28/05/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Συνήλθε χθες στην Πατριαρχική Κατοικίας στη Μονή Ντανίλοφ στη Μόσχα υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας.  Για το περιεχόμενο και τις αποφάσεις της Συνόδου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Βλανίμιρ Λεγκόιντα ο οποίος ανέφερε ότι τα μέλη της Συνόδου άκουσαν...
28 Μαΐου, 2022 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 11:56

Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαδώστε:
Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Συνήλθε χθες στην Πατριαρχική Κατοικίας στη Μονή Ντανίλοφ στη Μόσχα υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας. 

Για το περιεχόμενο και τις αποφάσεις της Συνόδου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Βλανίμιρ Λεγκόιντα ο οποίος ανέφερε ότι τα μέλη της Συνόδου άκουσαν το περιεχόμενο έκθεσης που αναγνώστηκε από τον Πατριάρχη Μόσχας  για την κατάσταση στην Ουκρανία και για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους στην Ουκρανία και το Ντονμπάς. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να «εκφράσει την ευγνωμοσύνη σε όλους τους εργαζόμενους για τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες και τους τραυματίες αμάχους που παρέμειναν στη ζώνη των συγκρούσεων, καθώς και τη δωρεά κεφαλαίων, τροφίμων και πραγμάτων».

Ο κ. Λεγκόιντα ενημέρωσε ότι στη συνεδρίαση έγινε αναφορά από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα , πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σχετικά με την αποκατάσταση της κοινωνίας μεταξύ του Πατριαρχείου Σερβίας και “της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – της Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας”. «Μετά τη συζήτηση, η Σύνοδος αποφάσισε να ευχαριστήσει τον Κύριο για τον τερματισμό του μακροχρόνιου χωρισμού και την επιστροφή της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – της Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας σε ευχαριστιακή και κανονική κοινωνία με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία», ανέφερε.

«Η Ιερά Σύνοδος εξέτασε επίσης τις αιτήσεις των επισκόπων της Επισκοπής για τροποποίηση των τίτλων τους» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εκκλησίας, τα μέλη της Συνόδου προσδιόρισαν τη διαδικασία κατανομής των αποφοίτων θεολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή της Μόσχας. «Επιπλέον, η συνεδρίαση ενέκρινε τις εκθέσεις των συνοδικών ιδρυμάτων για τις δραστηριότητές τους το 2021 και ενέκρινε μια σειρά από υμνογραφικά κείμενα», δήλωσε.

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος του Συνοδικού Τμήματος αναφέρθηκε σε μια σειρά από αποφάσεις προσωπικού που ελήφθησαν στη συνεδρίαση της Συνόδου.

Πηγή: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων