01/03/2019 01/03/2019 Στην αίθουσα του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα την 1η Μαρτίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ηγήθηκε των εργασιών της πρώτης για το 2019 συνεδρίασης του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πριν την έναρξη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων ευχήθηκε στον Προκαθήμενο για...
01 Μαρτίου, 2019 - 17:32

Συνήλθε σήμερα Ιερά Σύνοδος του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Συνήλθε σήμερα Ιερά Σύνοδος του Πατρ. Μόσχας

Στην αίθουσα του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα την 1η Μαρτίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ηγήθηκε των εργασιών της πρώτης για το 2019 συνεδρίασης του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πριν την έναρξη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων ευχήθηκε στον Προκαθήμενο για την επέτειο των 10 χρόνων της πατριαρχικής του διακονίας. Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους παρεβρισκόμενους και τους απηύθυνε έναν λόγο, στον οποίο, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι τα ζητήματα της νεολαίας είναι μία από τις κυρίαρχες κατευθύνσεις της δράσης της Εκκλησίας και είναι μεγάλη ποιμαντική πρόκληση για την Εκκλησία και μεγάλη ηθική πρόκληση για την κοινωνία, εννοώντας το φαινόμενο της  παιδικής παρενόχλησης, δηλαδή το bullying.  Ο Πατριάρχης υπογράμμισε ότι είναι μία από τις εκφάνσεις της ηθικής κρίσης και της μείωσης σεβασμού στον άνθρωπο. Γι’αυτό σήμερα καλούνται οι ενορίες, οι ορθόδοξοι ψυχολόγοι, η ίδια η Εκκλησία να συμβάλουν στην αποτροπή του φαινομένου και στην υλοποίηση πολλών σχεδίων δράσης για τη νεολαία. Τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας αφορούσαν τρέχουσες υποθέσεις της  λειτουργίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων