14/12/2019 14/12/2019 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος θεωρεί ανεπίτρεπτο να αλλάζει η εξωτερική όψη των ναών χωρίς να γίνονται διαβουλεύσεις με τους επαγγελματίες συντηρητές. Τη τοποθέτηση αυτή έκανε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στη συνάντηση με εθελοντές και συντηρητές που συμμετέχουν στο προγράμμα συντήρησης και αναπαλαίωσης των μνημείων εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2019 - 16:41

“Τα έργα συντήρησης πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με ειδικούς”

Διαδώστε:
“Τα έργα συντήρησης πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με ειδικούς”

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος θεωρεί ανεπίτρεπτο να αλλάζει η εξωτερική όψη των ναών χωρίς να γίνονται διαβουλεύσεις με τους επαγγελματίες συντηρητές.

Τη τοποθέτηση αυτή έκανε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στη συνάντηση με εθελοντές και συντηρητές που συμμετέχουν στο προγράμμα συντήρησης και αναπαλαίωσης των μνημείων εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ναό του Σωτήρος Χριστού την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

«Επιμένω να γίνονται τα έργα συντήρησης σε συνεργασία και με τη συμμετοχή των ειδικών. Να υπάρχει πραγματική επαγγελματική εποπτεία αυτών των έργων. Ξέρετε, πολλές φορές για αποφύγει κάποιος το κόστος της συντήρησης προσφεύγει σε εύκολες λύσεις, οι οποίες όμως δεν είναι πάντα αποτελεσματικές. Σε αυτό το ζήτημα είμαι κάθετος. Δεν πρέπει να γίνονται έργα χωρίς συντονισμό με τους σχετικούς φορείς» τόνισε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

Το πρόγραμμα «Κοινό έργο. Αναγέννηση των ξύλινων ναών του Βορρά» λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια. Στη παρούσα φάση στο πρόγραμμα συμμετέχουν 750 εθελοντές. Τα μέλη του προγράμματος έχουν διοργανώσει συνολικά 370 εκστρατείες ενημέρωσης. Έχουν πραγματοποιήσει επίσης έργα αποκατάστασης και συντήρησης σε 153 αντικείμενα, ενώ συνολικά έχουν ερευνήσει 360 ναούς και εξωκλήσια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων