24/05/2022 24/05/2022 Με μια εγκάρδια επιστολή τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την ονομαστική του εορτή.   «Μακαριώτατε, Αγιώτατε Γέροντα και Ελεήμονα Πατέρα! Χριστός Ανέστη! Με αυτά τα ζωτικά λόγια του Πασχάλιου Ευαγγελίου, σας χαιρετούμε εγκάρδια και να σας συγχαίρουμε για τα ονομαστήριά...
24 Μαΐου, 2022 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 16:02

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας για τα ονομαστήρια του Πατριάρχη

Διαδώστε:
Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας για τα ονομαστήρια του Πατριάρχη

Με μια εγκάρδια επιστολή τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την ονομαστική του εορτή.  

«Μακαριώτατε, Αγιώτατε Γέροντα και Ελεήμονα Πατέρα!

Χριστός Ανέστη!

Με αυτά τα ζωτικά λόγια του Πασχάλιου Ευαγγελίου, σας χαιρετούμε εγκάρδια και να σας συγχαίρουμε για τα ονομαστήριά σας, που εορτάζετε για 75η φορά.

Για εμάς, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς και άλλους αρχιερείς από διάφορες πόλεις και χωριά, όπου κατοικεί το ποίμνιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έως σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατό να συλλειτουργήσουμε μαζί σας σε συνοδική Θεία Λειτουργία, προκειμένου να δοξολογήσουμε τον Θεό εν ενί στόματι και μία καρδία αυτή την αξέχαστη ημέρα της ζωής σας. Αυτή η χαρά μας δόθηκε φέτος.

Σε αυτήν την εορταστική, πνευματικά σημαντική ημέρα για εσάς και για όλη την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, εμείς, δοξάζοντας τον Δημιουργό μας, προσευχόμαστε θερμά σε Αυτόν, να στέλνει δύναμη και καλή Υγεία στην Αγιότητά σας, για να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμα να στέκεστε μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο, να κηρύττετε το ευαγγέλιο παντού και να ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας Του», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αναφέρονται στο έργο του Μακαριωτάτου, στις διδαχές που του κληροδότησε ο πνευματικός του, μακαριστός Μητροπολίτης Λένινγκραντ και Νόβγκοροντ κυρός Νικόδημος και τα χαρίσματά του, όπως ο ζήλος, η προθυμία και η αφοσίωση.

Μεταξύ άλλων του εύχονται να μιμηθεί τον ουράνιο προστάτη του, Άγιο Κύριλλο, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν, για να διασφαλίσει ότι ο λόγος του Θεού διαδίδεται και ο αριθμός των μαθητών του Χριστού θα αυξηθεί πολύ (καὶ ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ ηὔξανε, καὶ ἐπληθύνετο ὁ ἀριθμὸς τῶν μαθητῶν ἐν Ἱερουσαλὴμ σφόδρα – Πράξεις 6:7).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων