21/06/2019 21/06/2019 Ο αναπληρωτής επικεφαλής διαχείρισης υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, επίσκοπος Ζελενογκράντ κ. Σάββας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα συζήτησης αναφορικά με τον αγιασμό όπλων που έγινε στην επιτροπή της Διασυνοδικής Παρουσίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε θέματα του εκκλησιαστικού δικαίου, αναφέρει το πρακτορείο RIA NOVOSTI. “Κατά την γνώμη της επιτροπής στα πλαίσια της εκκλησιαστικής παράδοσης μπορούμε να μιλάμε...
21 Ιουνίου, 2019 - 14:57

“Τα όπλα μαζικής καταστροφής δεν πρέπει να αγιάζονται”

Διαδώστε:
“Τα όπλα μαζικής καταστροφής δεν πρέπει να αγιάζονται”

Ο αναπληρωτής επικεφαλής διαχείρισης υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, επίσκοπος Ζελενογκράντ κ. Σάββας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα συζήτησης αναφορικά με τον αγιασμό όπλων που έγινε στην επιτροπή της Διασυνοδικής Παρουσίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε θέματα του εκκλησιαστικού δικαίου, αναφέρει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

“Κατά την γνώμη της επιτροπής στα πλαίσια της εκκλησιαστικής παράδοσης μπορούμε να μιλάμε για την ευλογία του στρατιώτη που πάει να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Επίσης ευλογείται το προσωπικό του όπλο, επειδή σχετίζεται με εκείνον που πήρε την ευλογία. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να αγιάζονται τα όπλα μαζικής καταστροφής και, γενικώς, όπλα που δεν είναι προσωπικά”. Ο Επίσκοπος Σάββας δήλωσε ότι το θέμα είναι περίπλοκο και τώρα ετοιμάζεται ένα έγγραφο το οποίο θα ανταποκρίνεται στην πολυετή πρακτική και παράδοση της Εκκλησίας που ενυπάρχει σε θεολογικά και ιστορικά κείμενα, καθώς λαμβάνονται υπόψη και οι νέες συνθήκες του σύγχρονου κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων