02/12/2020 02/12/2020 Το Πατριαρχείο της Μόσχας υποστηρίζει το σχέδιο νόμου, που προωθεί η κυβέρνηση της Ρωσίας για τον έλεγχο των παιχνιδιών, που κυκλοφορούν στην αγορά, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, προσθέτοντας ότι, τα προτεινόμενα μέτρα είναι χρήσιμα και μπορούν...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 9:20

Τα παιχνίδια να μην προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα

Διαδώστε:
Τα παιχνίδια να μην προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα

Το Πατριαρχείο της Μόσχας υποστηρίζει το σχέδιο νόμου, που προωθεί η κυβέρνηση της Ρωσίας για τον έλεγχο των παιχνιδιών, που κυκλοφορούν στην αγορά, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, προσθέτοντας ότι, τα προτεινόμενα μέτρα είναι χρήσιμα και μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από την «μερικές φορές νοσηρή φαντασία των κατασκευαστών».

Η ρωσική κυβέρνηση έχει εκπονήσει νομοσχέδιο για την εξέταση και τον έλεγχο των παιχνιδιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενέχουν κίνδυνο για την ψυχική υγεία των παιδιών. Και μάλιστα, τονίζει ιδιαίτερα ότι θα πρέπει να μην επιτραπεί στα παιχνίδια αυτά να προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα και τα θρησκευτικά σύμβολα.
“Η σύγχρονη αγορά παιχνιδιών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι πραγματικά τεράστια. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με φωτογραφίες διαφόρων παιχνιδιών που φαίνονται παράξενα, τρομακτικά ή αποθαρρυντικά ακόμη και για ενήλικες. Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από τη -μερικές φορές- νοσηρή φαντασία των κατασκευαστών που κάνουν τα πάντα προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρώ χρήσιμες και καίριες τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του νόμου”, ανέφερε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.
Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, τα παιχνίδια δεν θα πρέπει να απεικονίζουν ή να προωθούν σκηνές βίας σε ανθρώπους ή ζώα, τη χρήση ναρκωτικών, καπνού και αλκοόλ, “σκηνές σεξουαλικής βίας”, “συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια”, “ακρωτηριασμούς, ατυχήματα, ή καταστροφές “, “περιπτώσεις προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος” και” εσκεμμένη δημόσια βεβήλωση της θρησκευτικής ή της λειτουργικής λογοτεχνίας, θρησκευτικών αντικειμένων και ιδεολογικών συμβόλων και χαρακτηριστικών “.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων