27/10/2019 27/10/2019 “Ο μοναχισμός προϋποθέτει την απάρνηση από τις κοσμικές αξίες όχι λόγω της περιφρόνησης, αλλά λόγω της αντίληψης ότι υπάρχουν ύψιστες αξίες”, είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του μετά την Ολονυκτία στο ναό της Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων στο Ροστόφ-επί-του-Ντον το Σάββατο: “Η απάρνηση αυτή...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 11:10

“Τα παραδείγματα των μοναχών να στηρίζουν την πίστη στον ευλαβή μας λαό”

Διαδώστε:
“Τα παραδείγματα των μοναχών να στηρίζουν την πίστη στον ευλαβή μας λαό”

“Ο μοναχισμός προϋποθέτει την απάρνηση από τις κοσμικές αξίες όχι λόγω της περιφρόνησης, αλλά λόγω της αντίληψης ότι υπάρχουν ύψιστες αξίες”, είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του μετά την Ολονυκτία στο ναό της Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων στο Ροστόφ-επί-του-Ντον το Σάββατο: “Η απάρνηση αυτή δεν γίνεται επειδή για τους δόκιμους (μοναχούς) όλες οι αξίες του κόσμου δεν έχουν πια σημασία, είναι λανθασμένη αντίληψη, αλλά γίνεται επειδή όσοι έρχονται στο μοναστήρι, έρχονται από τον κόσμο. Απλά κάποια στιγμή ο άνθρωπος κατανοεί ότι για αυτόν τα πιο σημαντικά είναι όσα ανήκουν στον Θεό και όσα ο Θεός χαρίζει τους ανθρώπους. Αυτή η κατανόηση ωθεί του μελλοντικούς μοναχούς και μοναχές σε μονές”.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχήθηκε στις μοναχές της Μονής των Ιβήρων με το παράδειγμά τους να δώσουν στους λαϊκούς να καταλάβουν ότι εκτός από καθημερινές ασχολίες υπάρχει και η διακονία στο Θεό με την προσευχή, την συγκράτηση και την αγαθοσύνη: “Να δώσει ο Κύριος τα παραδείγματα των μοναχών να στηρίζουν την πίστη στον ευλαβή μας λαό. Να δίνει αυτή η πίστη, που πέρασε από τις δοκιμασίες των εποχών, να δίνει και σήμερα δυνάμεις στους ανθρώπους για να ξεπερνούν τις θλίψεις και τα βάσανα της ζωής. Και το πιο βασικό, τα εσωτερικά προβλήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνιούνται παρά με την βοήθεια του Θεού”, κατέληξε.
Η επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας στην Μητρόπολη του Ντον γίνεται το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου και σήμερα ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος θα κάνει τον αγιασμό στον Καθεδρικό Ναό της Γέννησης της Παναγίας στο Ροστόφ-επί-του-Ντον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων