08/08/2022 08/08/2022 Με τον Πρέσβη της Ιορδανίας στη Δημοκρατία του Καζακστάν, κ. Γιουσέφ Αμπελγκανί, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Αστάνα και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενώ ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Ιορδανό διπλωμάτη για τη συνάντηση την οποία είχε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος με τον Πρέσβη της Ιορδανίας στη...
08 Αυγούστου, 2022 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 9:26

Τα προσκυνήματα της Ιορδανίας αναμένουν επισκέπτες από το Καζακστάν

Διαδώστε:
Τα προσκυνήματα της Ιορδανίας αναμένουν επισκέπτες από το Καζακστάν

Με τον Πρέσβη της Ιορδανίας στη Δημοκρατία του Καζακστάν, κ. Γιουσέφ Αμπελγκανί, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Αστάνα και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενώ ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Ιορδανό διπλωμάτη για τη συνάντηση την οποία είχε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος με τον Πρέσβη της Ιορδανίας στη Ρωσία πριν λίγες ημέρες.

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος και ο Πρέσβης της Ιορδανίας συζήτησαν, επίσης, για την τρέχουσα διεθνή πολιτική κατάσταση και μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις ειρηνευτικές δραστηριότητες των παραδοσιακών ομολογιών. Οι δύο πλευρές σημείωσαν ότι μεγάλο ρόλο στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων μεταξύ χωρών και λαών, όπως και πριν, έχει το Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών, οι προετοιμασίες του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη στο Καζακστάν.

Η αμοιβαία συνεργασία και οι επισκέψεις στα προσκυνήματα της Ιορδανίας

Ο κ. Αμπελγκανί τόνισε ότι η Ιορδανία υποστηρίζει διάφορες οικονομικές, ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Καζακστάν σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Ιορδανός μονάρχης επισκέφθηκε τη δημοκρατία επτά φορές. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για τη συνέχιση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ιορδανίας και Καζακστάν ενώ, οι κοινές θέσεις σε διάφορα θέματα της περιφερειακής και διεθνούς ατζέντας δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για εντατικοποίηση των επαφών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης προσκυνηματικών ταξιδιών από το Καζακστάν στα βιβλικά ιερά της Ιορδανίας, το κύριο από τα οποία είναι η Bethavara – ο ιστορικός τόπος της Βάπτισης του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ο Πρέσβης της Ιορδανίας, με τη σειρά του, κατέθεσε τη φιλοξενία της ιορδανικής γης για προσκυνητές και τουρίστες από το Καζακστάν, σημειώνοντας ότι η Χασεμιτική βασιλική οικογένεια είναι ο προστάτης των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων.

Πριν τη συνάντηση ο Πρέσβης της Ιορδανίας επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου και ξεναγήθηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων