02/05/2020 02/05/2020 Τα πρόσωπα του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ιωσήφ Στάλιν, του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλων πολιτικών θα διακοσμούν τους τοίχους του νέου καθεδρικού ναού που κατασκευάστηκε κοντά στη Μόσχα και είναι αφιερωμένος στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Τα θυρανοίξια του Κύριου Ναού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία θα αλλάξουν ημερομηνία λόγω της πανδημία του...
02 Μαΐου, 2020 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2020 - 9:19

Τα ψηφιδωτά στο Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας

Διαδώστε:
Τα ψηφιδωτά στο Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας

Τα πρόσωπα του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ιωσήφ Στάλιν, του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλων πολιτικών θα διακοσμούν τους τοίχους του νέου καθεδρικού ναού που κατασκευάστηκε κοντά στη Μόσχα και είναι αφιερωμένος στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα θυρανοίξια του Κύριου Ναού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία θα αλλάξουν ημερομηνία λόγω της πανδημία του κορωνοϊού. Τα θυρανοίξια του κύριου ναού ήταν προγραμματισμένα για τις 6 Μαΐου αλλά τώρα θα μεταφερθούν σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους σε ημερομηνία που θα συμπίπτει με τους επίσημους εορτασμούς των 75 χρόνων της νίκης στο ‘Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναφέρεται ότι είναι πιθανές οι ημερομηνίες 24 Ιουνίου ή 3 Σεπτεμβρίου για να τελεστούν τα θυρανοίξια.

«Αυτές οι εικόνες είναι ακριβείς, αντικατοπτρίζουν την ιστορική αλήθεια σελίδων της ιστορίας μας που δεν μπορούν να σβηστούν», δηλώνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την Τέχνη, την Αρχιτεκτονική και την Αποκατάσταση Λεονίντ Καλίν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Τας.

Οσον αφορά τις αντιδράσεις για το πορτρέτο του Στάλιν, ο Καλίν παραδέχθηκε ότι δεν συμφώνησαν όλα τα μέλη του συμβουλίου των ειδικών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την απεικόνισή του σε ένα από τα ψηφιδωτά. «Δεν άρεσε σε όλους, ίσως πολλοί συγγενείς υπέστησαν διωγμούς από εκείνον, όπως και οι δικοί μου, αλλά δεν μπορούμε να σκίσουμε αυτή τη σελίδα της ιστορίας μας και να σβήσουμε από τη μνήμη αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος με πολλούς τρόπους συνέβαλε στη νίκη (του σοβιετικού στρατού επί των ναζί)», πρόσθεσε ο Καλίν. Ο πρόεδρος του Ορθόδοξου Καλλιτεχνικού Συμβουλίου διαβεβαίωσε επίσης ότι το κομμάτι που είναι αφιερωμένο σε πολιτικές φυσιογνωμίες είναι «μικρό» σε σχέση με τα υπόλοιπα μωσαϊκά του ναού. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο λατρείας τους ούτε ιδιαίτερη έκφραση αισθημάτων πίστης προς αυτούς», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων