16/02/2022 16/02/2022 Με το παράσημο του Σερβικού Λαβάρου (1ης τάξης) τιμήθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, από την Σερβική Δημοκρατία. Με αφορμή την Ημέρα του Κράτους στη Δημοκρατία της Σερβίας, ο Πρόεδρος της Αλεξάντερ Βούτσιτς απένειμε υψηλά κρατικά βραβεία σε εξέχουσες προσωπικότητες της επιστήμης, του πολιτισμού, εκπροσώπους...
16 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2022 - 13:27

Τα ψηφιδωτά του Αγίου Σάββα έφεραν βραβεία στη Μόσχα

Διαδώστε:
Τα ψηφιδωτά του Αγίου Σάββα έφεραν βραβεία στη Μόσχα

Με το παράσημο του Σερβικού Λαβάρου (1ης τάξης) τιμήθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, από την Σερβική Δημοκρατία.

Με αφορμή την Ημέρα του Κράτους στη Δημοκρατία της Σερβίας, ο Πρόεδρος της Αλεξάντερ Βούτσιτς απένειμε υψηλά κρατικά βραβεία σε εξέχουσες προσωπικότητες της επιστήμης, του πολιτισμού, εκπροσώπους άλλων σφαίρες ζωής της σερβικής κοινωνίας, καθώς και πλήθος ξένων πολιτών.

Το παράσημο, που απονεμήθηκε στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, το οποίο είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στην ιεραρχία των κρατικών βραβείων της Δημοκρατίας της Σερβίας, απονέμεται για ιδιαίτερες αξίες στην ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και άλλων χωρών ή διεθνών οργανισμών, καθώς και για εξαιρετική συμβολή στην ανάπτυξη και ενίσχυση της ειρηνικής συνεργασίας και των φιλικών σχέσεων με άλλα κράτη.

Σύμφωνα με το mospat.ru η τιμητική αυτή διάκριση ήρθε με αφορμή τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα στην προετοιμασία και υλοποίηση ενός έργου μεγάλης σημασίας για τη δημιουργία ψηφιδωτού στολισμού του ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Ρωσίας από Ρώσους τεχνίτες.

Στον Πρωθιερέα Νικολάι Μπαλασόφ, Αντιπρόεδρο του ΤΕΕΣ, απονεμήθηκε το παράσημο του Σερβικού Λαβάρου δεύτερου βαθμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων