07/07/2021 08/07/2021 Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για το θάνατο των ανθρώπων μετά την πτώση του αεροπλάνου Αn-26 στην ρωσική Άπω Ανατολή με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες – 22 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος – να χάσουν τη ζωή τους. Ο Μακαριώτατος με επιστολή του στον κυβερνήτη της περιοχής...
07 Ιουλίου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 2:30

Τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Μόσχας για το δυστύχημα

Διαδώστε:
Τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Μόσχας για το δυστύχημα

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για το θάνατο των ανθρώπων μετά την πτώση του αεροπλάνου Αn-26 στην ρωσική Άπω Ανατολή με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες – 22 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος – να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Μακαριώτατος με επιστολή του στον κυβερνήτη της περιοχής σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Δεχτείτε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου για την απώλεια τόσων ανθρώπων στο αεροπορικό δυστύχημα στην Καμτσάτκα.

Αυτή η τραγωδία όχι μόνο είναι δοκιμασία για τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά  αντηχεί με θλίψη και στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δείξουμε προσοχή και να στηρίξουμε όσους έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Από την πλευρά μου, ευλογώ τον κλήρο να τους παρέχει την απαραίτητη ποιμαντική υποστήριξη.

Προσεύχομαι για την ανάπαυση των κεκοιμημένων”.

Ακόμα ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας έστειλε επιστολή στον επιχώριο Αρχιεπίσκοπο Πετροπαύλοβσκ και Καμτσάτκας κ. Θεόδωρο όπου έγραφε:

“Με θλίψη έμαθα για τη συντριβή του αεροσκάφους στην επικράτεια της Καμτσάτκας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε σένα και στο ποίμνιό σου

Ζητώ οι κληρικοί της Επισκοπής Πετροπαύλοβσκ να παρέχουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων οι οποίοι τώρα χρειάζονται ειδική ποιμαντική φροντίδα και παρηγοριά”.

Ακόμα ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος απευθύνθηκε στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων:

“Τα νέα της τραγωδίας που σημειώθηκε με το αεροσκάφος Αn-26 γέμισαν την καρδιά μου με ιδιαίτερη θλίψη. Θυμάμαι την επίσκεψή μου στην περιοχή όταν και επικοινώνησα με πολλούς από εσάς και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί για το μέλλον της πατρίδας μας και της περιοχής σας. Προσφέρω τα ειλικρινά και τα βαθιά μου συλλυπητήρια σε όλους εσάς.

Συνειδητοποιώντας ότι καμία λέξη δεν μπορεί να μεταδώσει την πικρία της απώλειας που σας έχει συμβεί, ζητώ από τον Κύριο να αναπαύσει τους κεκοιμημένους στη Βασιλεία των Ουρανών. Ας θυμηθούμε ότι η προσευχή μας είναι η καλύτερη βοήθεια για τις ψυχές των αδικοχαμένων.

Είθε ο ελεήμων Σωτήρας να ενισχύσει τη δύναμή σας και να σας παρηγορήσει στη θλίψη” καταλήγει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων