17/10/2021 17/10/2021 Τα οφέλη και οι ζημιές που προκαλούνται από τα κοινωνικά δίκτυα θα αποτελέσουν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στο IX Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης “Πίστη και Λόγος”, που αρχίζει αύριο. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ορθοδόξων ΜΜΕ, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 9:04

Τα συν και τα πλην των κοινωνικών δικτύων εξετάζει η ρωσική εκκλησία

Διαδώστε:
Τα συν και τα πλην των κοινωνικών δικτύων εξετάζει η ρωσική εκκλησία

Τα οφέλη και οι ζημιές που προκαλούνται από τα κοινωνικά δίκτυα θα αποτελέσουν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στο IX Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης “Πίστη και Λόγος”, που αρχίζει αύριο.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ορθοδόξων ΜΜΕ, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου 2021 με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και είναι αφιερωμένο στο θέμα “Η Εκκλησία σε έναν κόσμο που αλλάζει: Προκλήσεις και μαθήματα ψηφιοποίησης“. Θα φιλοξενήσει πρακτικές συζητήσεις και εργαστήρια για την διαχείριση-εργασία σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, ενώ το θέμα συζήτησης της ομάδας έχει δηλωθεί ως “Αθανασία: Αριθμός και κελί”. Μια ξεχωριστή παρουσίαση θα αφιερωθεί στη διδασκαλία των ιερέων για το πώς να εργάζονται στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ο εξομολόγος μου με έμαθε: Όταν ξυπνάς, κάνε τον σταυρό σου. Πιάνω τον εαυτό μου να ξυπνάω και να πιάνω το τηλέφωνο. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Μπορεί να πει κανείς ότι αυτό είναι δικό μου πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό είναι πρόβλημα όλων. <…> Ο μεγάλος στοχαστής Λότμαν είπε ότι οποιαδήποτε τεχνική πρέπει να γίνει κουλτούρα – τότε αρχίζει να λειτουργεί προς όφελος του ανθρώπου. Μου φαίνεται ότι δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε μια κουλτούρα από την τεχνολογία με τους όρους του Λότμαν», είπε ο Λεγκόιντα.

Σύμφωνα με τον Μπορίς Κορτσέβνικοφ, γενικό διευθυντή του τηλεοπτικού καναλιού «Σπας», η πραγματικότητα των κοινωνικών δικτύων βυθίζει ένα άτομο σε νέες πολιτιστικές συνθήκες. «Για παράδειγμα, δεν τα έχω καταλάβει ακόμη πλήρως, αλλά τα σκέφτομαι συνεχώς. Κάνουν τεράστιο «θόρυβο» παγκοσμίως: ναι, ο λόγος για τον Θεό, ο λόγος για το καλό, ο λόγος για τα σημαντικά ηχούν μέσα σε αυτόν τον θόρυβο, αλλά πόσο μέσα σε αυτόν τον θόρυβο μπορεί ένας λόγος να μπει στις καρδιές των ανθρώπων;  Μερικές φορές σε αυτόν τον θόρυβο, θέλει κανείς να σιωπήσει, επειδή ο Θεός βρίσκεται στην ησυχία και στη σιωπή. Αν βρίσκεται και στο θόρυβο ή όχι – όλα αυτά είναι ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις», κατέληξε ο Κορτσέβνικοφ.

Πηγή: ria.ru

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων