18/06/2019 18/06/2019 Τον κώδωνα του κινδύνου για ισλαμοποίηση της χώρας, κρούει ο αντιδήμαρχος του Εκατερίνιμπουργκ με αφορμή την αναστολή των εργασιών για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης μετά από διαμαρτυρίες. Ο Αλεξάντερ Κόλεσνικοφ προειδοποιεί ότι σταδιακά χτίζονται τζαμιά στην Ρωσία τα οποία αντικαθιστούν τις ορθόδοξες εκκλησίες, “όπως συμβαίνει στην Ελβετία”. “Αν δεν υπάρχει καθεδρικός...
18 Ιουνίου, 2019 - 8:57

“Τα τζαμιά αντικαθιστούν τις εκκλησίες”

Διαδώστε:
“Τα τζαμιά αντικαθιστούν τις εκκλησίες”

Τον κώδωνα του κινδύνου για ισλαμοποίηση της χώρας, κρούει ο αντιδήμαρχος του Εκατερίνιμπουργκ με αφορμή την αναστολή των εργασιών για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης μετά από διαμαρτυρίες.
Ο Αλεξάντερ Κόλεσνικοφ προειδοποιεί ότι σταδιακά χτίζονται τζαμιά στην Ρωσία τα οποία αντικαθιστούν τις ορθόδοξες εκκλησίες, “όπως συμβαίνει στην Ελβετία”.

“Αν δεν υπάρχει καθεδρικός ναός, θα υπάρχουν τζαμιά και θα πάρετε μια άλλη Ελβετία”, ανέφερε ο κ. Κόλεσνικοφ εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για την στάση της κυβέρνησης. Και προσθέτει: “Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει καλύτερα αν ακούει τις καμπάνες να χτυπούν”.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι καταπατάται τελικά “το δικαίωμά” της να χτίσει καθεδρικό ναό στο Εκατερινγκμπουργκ.
Σε δήλωσή του, ο Μητροπολίτης Εκατερινούμπουργκ κ. Κύριλλος κάνει λόγο για την δημιουργία μια “ατμόσφαιρας ψεύδους και εξαπάτησης” και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να “δώσει στον διάβολο αυτή την ευκαιρία.”

Τα σχέδια για την οικοδόμηση του ναού της Αγίας Αικατερίνης σε ένα πάρκο της πόλης προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παροτρύνει όλες τις πλευρές να βρουν λύση.

Στις 22 Μαΐου, κυκλοφόρησε μια δημοσκόπηση που έδειχνε ότι το 74% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά της ανέγερεσης του ναού στην συγκεκριμένη περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων