22/03/2021 22/03/2021 Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης μέσω νευρωνικών δικτύων για την αναγνώριση των πνευμονικών παθήσεων που προκαλεί ο κορωνοϊός, χρησιμοποιείται τους τελευταίους μήνες από το Νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου της Μόσχας. Όπως, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, η χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας δίνει την δυνατότητα ταχύτερου και πιο ακριβούς εντοπισμού...
22 Μαρτίου, 2021 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2021 - 9:09

Τεχνητή νοημοσύνη στο εκκλησιαστικό νοσοκομείο Μόσχας

Διαδώστε:
Τεχνητή νοημοσύνη στο εκκλησιαστικό νοσοκομείο Μόσχας

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης μέσω νευρωνικών δικτύων για την αναγνώριση των πνευμονικών παθήσεων που προκαλεί ο κορωνοϊός, χρησιμοποιείται τους τελευταίους μήνες από το Νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου της Μόσχας.
Όπως, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, η χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας δίνει την δυνατότητα ταχύτερου και πιο ακριβούς εντοπισμού “ύποπτων περιοχών” στις αξονικές τομογραφίες.
“Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά να μειωθεί ο χρόνος για την ανάλυση μιας αξονικής τομογραφίας. Επιπλέον, οι τεχνολογίες όρασης υπολογιστών μπορούν να υπολογίσουν το ποσοστό βλάβης των πνευμονικών ιστών. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον προσδιορισμό της θεραπείας και την ανάγκη νοσηλείας σε ένα νοσοκομείο” υπογραμμίζει ο Πάβελ Φιλιστέγιεβ, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός ακτινολόγος στο Νοσοκομείο.
Το νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου , με χωρητικότητα 280 κλινών, είναι το μεγαλύτερο ιατρικό ίδρυμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Από την αρχή της πανδημίας, ασχολήθηκε ενεργά με τη διάγνωση της λοίμωξης.

Το νευρωνικό δίκτυο είναι ένα δίκτυο από απλούς υπολογιστικούς κόμβους (νευρώνες, νευρώνια), διασυνδεδεμένους μεταξύ τους. Είναι εμπνευσμένο από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), το οποίο προσπαθεί να προσομοιώσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων