08/04/2019 08/04/2019 Κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου θα κομισθεί στη Μόσχα από το Κίεβο για προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “Επίβλεψον την ταπείνωσιν”. Η εικόνα αυτή είναι αντίγραφο του 19ου αιώνα από τη θαυματουργή εικόνα του 1420 που ενεφανίσθη στη λίμνη Καμένοε στο Πσκοφ. Στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου την εικόνα αυτή έφερε...
08 Απριλίου, 2019 - 20:14

Θαυματουργή εικόνα από το Κίεβο στη Μόσχα

Διαδώστε:
Θαυματουργή εικόνα από το Κίεβο στη Μόσχα

Κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου θα κομισθεί στη Μόσχα από το Κίεβο για προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “Επίβλεψον την ταπείνωσιν”.
Η εικόνα αυτή είναι αντίγραφο του 19ου αιώνα από τη θαυματουργή εικόνα του 1420 που ενεφανίσθη στη λίμνη Καμένοε στο Πσκοφ. Στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου την εικόνα αυτή έφερε η μοναχή Θεοδώρα το 1994 που την φύλαγε για 55 χρόνια. Τον Αύγουστο του 1993 η εικόνα της Παναγίας με το Βρέφος αποτυπώθηκε στο γυαλί που κάλυπτε την εικόνα και δεν την άγγιζε. Οι επιστήμονες του Κιέβου έκαναν την ανάλυση της εικόνας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αποτύπωση αυτή είναι αχειροποίητη και δεν κατάφεραν να δώσουν μια επιστημονική εξήγηση στο φαινόμενο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων