30/06/2020 30/06/2020 Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Ρωσία το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Μεταξύ των αλλαγών που προτείνονται είναι να γίνεται αναφορά στον Θεό στο προοίμιο, να συμπεριληφθεί η έννοια της οικογένειας, και ως γάμος να ορίζεται αποκλειστικά η «ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα». “Οι έννοιες του Θεού, του γάμου και της οικογένειας αποτελούν την...
30 Ιουνίου, 2020 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2020 - 8:31

Θεός και Οικογένεια στην ιδεολογική βάση του Συντάγματος

Διαδώστε:
Θεός και Οικογένεια στην ιδεολογική βάση του Συντάγματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Ρωσία το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Μεταξύ των αλλαγών που προτείνονται είναι να γίνεται αναφορά στον Θεό στο προοίμιο, να συμπεριληφθεί η έννοια της οικογένειας, και ως γάμος να ορίζεται αποκλειστικά η «ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα».

“Οι έννοιες του Θεού, του γάμου και της οικογένειας αποτελούν την ιδεολογική βάση του νέου Συντάγματος” σχολίασε ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Αλεξάντερ Σίπκοφ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Spas, ο κ. Σίπκοφ υπογράμμισε ότι σε αυτό το νομοσχέδιο η Ρωσία καλείται να αποφασίσει για το τρίπτυχο “Θεός, γάμος και οικογένεια”

Επίσης, σύμφωνα με τον Σίπκοφ , η εισαγωγή στο Σύνταγμα του ορισμού του θεσμού της οικογένειας και του γάμου ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας αποκλείει μια διαφορετική ερμηνεία αυτών των πιο σημαντικών εννοιών που καθορίζουν την ύπαρξη της κοινωνίας.

Στην ψηφοφορία συμμετείχε και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, την περασμένη Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Ο Πατριάρχης Μόσχας αφού άσκησε το δικαίωμα της ψήφου στην Πατριαρχική κατοικία στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ στην Μόσχα, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και σχολίασε, μεταξύ άλλων, μια από τις τροπολογίες του Συντάγματος που τίθεται προς ψήφιση η οποία ορίζει τον γάμο αποκλειστικά ως «ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα».

«Θα ήθελα να πω λίγα λόγια για τις οικογενειακές αξίες που εκφράζονται στο Σύνταγμα – ότι ο γάμος είναι ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η δήλωση σήμερα. Πιθανώς, πριν από 20-30 χρόνια, κανείς δεν θα πίστευε ότι τέτοια θέματα πρέπει να αναφέρονται στον Θεμελιώδη Νόμο. Αλλά σήμερα, ο γάμος αμφισβητείται, και αν ο γάμος καταστρέφεται, η οικογένεια καταστρέφεται. Εάν η οικογένεια καταστρέφεται, η ηθική αρχή καταστρέφεται. Επομένως, η δήλωση για το τι είναι ο γάμος, μπορεί να αναγνωριστεί ως μια πολύ σημαντική καινοτομία, για την οποία πιστεύω, η απόλυτη πλειοψηφία του λαού θα ψηφίσει μετά χαράς.», – δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Επίσης, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της τροπολογίας που αφορά την ιστορική συνέχεια της σύγχρονης Ρωσίας.
«Θα ήθελα να πω πόσο σημαντική είναι η τροπολογία που επιβεβαιώνει την ιστορική συνέχεια της σύγχρονης Ρωσίας, όχι μόνο από την Σοβιετική Ένωση. Πιστεύω ότι όταν μιλάμε για την ιστορική συνέχεια, μιλάμε για την πλήρη χιλιετή ιστορία της Ρωσίας, και αυτό είναι σημαντικό για την εθνική συνείδηση.», – τόνισε και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Μέσω των γονέων μας, του πολιτισμού μας, της τέχνης μας και της πίστης μας, είμαστε συνδεδεμένοι με τις προηγούμενες γενιές».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων