28/01/2019 28/01/2019 Μια θερμαινόμενη σκηνή , η οποία θα λειτουργήσει ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας αστέγων, άνοιξε στην πόλη Κιρόφ της Ρωσίας. Η σκηνή αυτή μπορεί να υποδεχθεί μέχρι 20 άτομα . Τον αγιασμό ετέλεσε ο Ιερέας του Ιερού ναού του Σωτήρος Πιότρ Μασσκόβτσεφ.  Εθελοντές της Αδελφότητας του Αγίου Νικολάου παρέχουν καθημερινά σίτιση και πρώτες βοήθειες για τους αστέγους,...
28 Ιανουαρίου, 2019 - 14:16

Θερμαινόμενη σκηνή για τους αστέγους από τη Ρωσική Εκκλησία

Διαδώστε:
Θερμαινόμενη σκηνή για τους αστέγους από τη Ρωσική Εκκλησία

Μια θερμαινόμενη σκηνή , η οποία θα λειτουργήσει ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας αστέγων, άνοιξε στην πόλη Κιρόφ της Ρωσίας. Η σκηνή αυτή μπορεί να υποδεχθεί μέχρι 20 άτομα . Τον αγιασμό ετέλεσε ο Ιερέας του Ιερού ναού του Σωτήρος Πιότρ Μασσκόβτσεφ.  Εθελοντές της Αδελφότητας του Αγίου Νικολάου παρέχουν καθημερινά σίτιση και πρώτες βοήθειες για τους αστέγους, οι  οποίοι μπορούν να φιλοξενηθούν στην σκηνή από τις 7 μ.μ. έως τις 7 π.μ.

Σήμερα, πάνω από 4.500 κοινωνικά ιδρύματα, έργα και πρωτοβουλίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας λειτουργούν στη Ρωσία. Εξ αυτών 95 ξενώνες και 10 κινητές μονάδες βοήθεια στους άστεγους.

Σήμερα στο έδαφος της Ρωσίας λειτουργούν πάνω από 4500 κοινωνικά ιδρύματα, σχέδια και πρωτοβουλίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα 45 εκ των οποίων βοηθούν τους άστεγους.

Στη θερμαινόμενη σκηνή υπάρχουν κρεβάτια, φωτισμός και θέρμανση. Στις επτά το βράδυ, οι εθελοντές δίνουν ζεστά ρούχα σε όποιους επιθυμούν να περάσουν εκεί το βράδυ.  Η καντίνα της πόλης φέρνει μπορς στη σκηνή δύο φορές την εβδομάδα και ο φούρνος προσφέρει ζεστά αρτοσκευάσματα και ψωμί. Στις 7 το πρωί η σκηνή αδειάζει και απολυμαίνεται. Οι εθελοντές των κέντρων αποκατάστασης βρίσκονται σε υπηρεσία όλο το 24ωρο στη σκηνή: μιλάνε με τους άστεγους, προσφέρουν θεραπεία για τυχόν εθισμούς και τους βοηθούν με γραφειοκρατικά θέματα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων