28/12/2019 28/12/2019 Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου κοντά στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν, όπου συνετρίβη αεροσκάφος της εταιρείας «Bek Air» με σχεδόν 100 επιβαίνοντες με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 67 σύμφωνα με τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν...
28 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2019 - 16:29

Θλίψη του Μητροπολίτη Καζακστάν για την εθνική τραγωδία

Διαδώστε:
Θλίψη του Μητροπολίτη Καζακστάν για την εθνική τραγωδία

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου κοντά στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν, όπου συνετρίβη αεροσκάφος της εταιρείας «Bek Air» με σχεδόν 100 επιβαίνοντες με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 67 σύμφωνα με τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος μόλις πληροφορήθηκε την δυσάρεστη είδηση, έσπευσε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του προς τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων.

“Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση της τραγωδίας της 27ης Δεκεμβρίου – την συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Bek Air, με αποτέλεσμα την απώλεια και τον τραυματισμό ανθρώπινων ζωών. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων καθώς επίσης τη συμπόνια μου για τα θύματα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στο συλλυπητήριο μήνυμά του και συμπληρώνει “προσεύχομαι στον Παντοδύναμο Θεό να δώσει δύναμη και να παρηγορήσει όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την δυστυχία”.

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον Μητροπολίτη Αστανάς και Καζακστάν καθώς και προς τον Πρόεδρο της χώρας, Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ, απέστειλε επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.

 

 

Τα ακριβή αίτια της αεροπορικής τραγωδίας επιχειρούν να διαλευκάνουν οι αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι έρευνες εστιάζουν στο σενάριο του «τεχνικού προβλήματος» ή του «ανθρώπινου λάθους». Tο μοιραίο αεροπλάνο της εταιρείας «Bek Air» που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στην πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα), άρχισε να χάνει ύψος λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, προτού τελικά συντριβή πάνω σε διώροφο κτίριο.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Καζακστάν ανακήρυξε την σημερινή ημέρα (28/12/2019) ως ημέρα εθνικού πένθους μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα.

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων