20/10/2019 20/10/2019 Ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, μετέφερε την θλίψη του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου για τα θύματα και τους τραυματίες λόγω υποχώρησης υδάτινου φράγματος που είχε ανεγερθεί παράνομα κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στη Σιβηρία. “Ο Πατριάρχης...
20 Οκτωβρίου, 2019 - 22:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2019 - 23:10

Θλίψη του Πατριάρχη Μόσχας για τα θύματα από κατάρρευση φράγματος

Διαδώστε:
Θλίψη του Πατριάρχη Μόσχας για τα θύματα από κατάρρευση φράγματος

Ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, μετέφερε την θλίψη του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου για τα θύματα και τους τραυματίες λόγω υποχώρησης υδάτινου φράγματος που είχε ανεγερθεί παράνομα κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στη Σιβηρία.

“Ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος θλίβεται για όσους έχασαν την ζωή τους στην Περιφέρεια Κρασνογιάρσκ και προσεύχεται για τις ψυχές των θυμάτων και για την γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών”, ανέφερε ο Β. Λεγκόιντα στο δίκτυο Telegram.

Η κατάρρευση του φράγματος στον ποταμό Σέιμπα, στην περιοχή Κρασνογιάρσκ, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις των εργαζομένων όπου διέμεναν τα θύματα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Νερό και λάσπη πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις, τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019, ενώ οι εργαζόμενοι κοιμόντουσαν.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 6 αγνοούνται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

16 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τρεις από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε από την πλευρά του, το περιφερειακό Yπουργείο Υγείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων