13/06/2022 13/06/2022 Άγνοια για τους ακριβείς λόγους της πρόσφατης απαλλαγής του από τα καθήκοντα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας (ΤΕΕΣ), δήλωσε ότι έχει ο νέος πλέον Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων. του Νίκου Οικονόμου  / ope.gr   Σε ομιλία του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη εορτή της...
13 Ιουνίου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2022 - 18:18

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων για την απομάκρυνση του από το ΤΕΕΣ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων για την απομάκρυνση του από το ΤΕΕΣ

Άγνοια για τους ακριβείς λόγους της πρόσφατης απαλλαγής του από τα καθήκοντα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας (ΤΕΕΣ), δήλωσε ότι έχει ο νέος πλέον Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων.

  • του Νίκου Οικονόμου  / ope.gr

 

Σε ομιλία του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό της Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» της Μόσχας την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, παρομοίασε την αλλαγή αυτή με «μια απότομη στροφή» και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

«Δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες ο ίδιος. Ενημερώθηκα ότι αυτή η απόφαση δεν σχετιζόταν με τυχόν ανεπάρκειες στις δραστηριότητες του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων είτε του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών (σ.σ. «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος») ή του Πατριαρχικού Μετοχίου των Αγίων Ιερομάρτυρων Τσέρνιγκοφ ή άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων που ήμουν επικεφαλής. Αυτό που ειπώθηκε μόνο ήταν ότι άλλαξε η κοινωνικοπολιτική κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουνίου 2022 νέος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων