07/06/2022 08/06/2022 Τη διοίκηση της Μητρόπολης Βουδαπέστης-Ουγγαρίας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, τη θέση του οποίου πλέον αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Χερσώνος κ. Αντώνιος. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ο κραταιός Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων υποβαθμίζεται καθώς πλέον τα καθήκοντά του περιορίζονται.  Συνήλθε σήμερα στο πλαίσιο των τακτικών...
07 Ιουνίου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 3:36

Τη Μητρόπολη Βουδαπέστης-Ουγγαρίας αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Τη Μητρόπολη Βουδαπέστης-Ουγγαρίας αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Τη διοίκηση της Μητρόπολης Βουδαπέστης-Ουγγαρίας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, τη θέση του οποίου πλέον αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Χερσώνος κ. Αντώνιος. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ο κραταιός Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων υποβαθμίζεται καθώς πλέον τα καθήκοντά του περιορίζονται. 

Συνήλθε σήμερα στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλου στη Μονή Ντανίλοφ.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν ήταν και η μετάθεση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα στην Ιερά Μητρόπολη Ουγγαρίας και Βουδαπέστης.

Αναλυτικά η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε:

1. Να απελευθερωθεί ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Μάρκος από τη διοίκηση της Επισκοπής Βουδαπέστης-Ουγγαρίας με ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελέστηκε.

2. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας να είναι Διαχειριστής της Μητροπόλεως Βουδαπέστης-Ουγγαρίας, Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας, με την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Μόνιμου Μέλους της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και του Πρύτανη του προγράμματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών της Ακαδημίας «Άγιοι Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

3. Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και Μόνιμο Μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τον τίτλο «Βολοκολάμσκ», να είναι ο Μητροπολίτης Xερσώνος κ. Αντώνιος, με την προσωρινή διατήρηση της διεύθυνσης της Εξαρχίας Δυτικής Ευρώπης και η θέση του προϊσταμένου του Γραφείου του Πατριαρχείου Μόσχας για τα ξένα ιδρύματα, με απαλλαγή από τη διαχείριση της επαρχίας Χερσώνος.

4. Ανέθεσε την προσωρινή διοίκηση της επισκοπής Χερσώνος στον Αρχιεπίσκοπο Μαδρίτης και Λισαβόνας κ. Νέστορα.

5. Ο Αρχιερέας Μαξίμ Κοζλόφ, πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, να είναι Πρύτανης των Γενικών Εκκλησιαστικών Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών «Άγιοι Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος», με τη διατήρηση των προηγούμενων θέσεων του.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων είχε παρουσιάσει αναλυτική έκθεση για το ταξίδι που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στην Ουγγαρία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων