15/05/2020 15/05/2020 Ενενήντα έξι (96) ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Κιργιζιστάν, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν λειτουργούν με τη στήριξη του Πατριαρχείου Μόσχας και παρέχουν βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημία. Οι γραμμές αυτές λειτουργούν από εθελοντές της Ορθόδοξης Υπηρεσίας Αρωγής «Έλεος» και του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας. Σύμφωνα με...
15 Μαΐου, 2020 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2020 - 8:57

Τηλεφωνικές γραμμές στήριξης από τη Ρωσική Εκκλησία

Διαδώστε:
Τηλεφωνικές γραμμές στήριξης από τη Ρωσική Εκκλησία

Ενενήντα έξι (96) ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Κιργιζιστάν, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν λειτουργούν με τη στήριξη του Πατριαρχείου Μόσχας και παρέχουν βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημία.
Οι γραμμές αυτές λειτουργούν από εθελοντές της Ορθόδοξης Υπηρεσίας Αρωγής «Έλεος» και του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κάθε εβδομάδα λαμβάνονται περισσότερες από 1.500 ανθρώπων πο ζητούν βοήθεια.
«Όλοι περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο για ηλικιωμένους, ανύπαντρες μητέρες, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Και είναι πολύ όμορφο το γεγονός, ότι ιερείς, εθελοντές και αδελφές ελέους σε μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας είναι έτοιμοι να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Να τους πάνε φαγητό και φάρμακα, να υποστηρίξουν και να παρηγορήσουν τους ανθρώπους “, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας, επίσκοπος Παντελεήμων.
Οι εθελοντές δέχονται αιτήματα για βοήθεια από όλους όσους έχουν ανάγκη τώρα, κυρίως από ηλικιωμένους ανθρώπους, οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, ενήλικες και παιδιά με χρόνιες ασθένειες, σοβαρά αρρώστους και άτομα με αναπηρία. Παρέχεται επίσης βοήθεια σε άτομα που, λόγω της κρίσης, έχασαν τη δουλειά τους ή το εισόδημά τους μειώθηκε, σε άτομα που δεν είναι σε θέση να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα. Επιπλέον, καλώντας την τηλεφωνική γραμμή, ο καθένας μπορεί να προσκαλέσει έναν ιερέα να εκτελέσει τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων