27/07/2021 27/07/2021 Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η Χαρά στη Μόσχας τέλεσε την Κυριακή στις 25 Ιουλίου 2021, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων πλαισιούμενος από κληρικούς του ναού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους των κληρικών και των ενοριτών του...
27 Ιουλίου, 2021 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 9:42

Τιμητικές διακρίσεις απένειμε το Πατριαρχείο Μόσχας

Διαδώστε:
Τιμητικές διακρίσεις απένειμε το Πατριαρχείο Μόσχας

Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η Χαρά στη Μόσχας τέλεσε την Κυριακή στις 25 Ιουλίου 2021, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων πλαισιούμενος από κληρικούς του ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους των κληρικών και των ενοριτών του ναού ο ηγούμενος Φιλάρετος Ταμπόφσκι ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για τα γενέθλιά του, τα οποία εόρτασε στις 24 Ιουλίου.

Εφέτος το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας συμπλήρωσε 75 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 1946 αμέσως μετά τον πόλεμο όταν η Εκκλησία μόλις άρχισε να συνέρχεται μετά από δύο δεκαετίες απηνών διωγμών.

“Την ημέρα των 55ων γενεθλίων μου απένειμα πατριαρχικές τιμητικές διακρίσεις στους ιερωμένους συνεργάτες του ΤΕΕΣ, οι οποίοι τις Κυριακές υπηρετούν στις ενορίες τους. Ενώ σήμερα θα ήθελα να εκπληρώσω την εντολή του Αγιωτάτου Πατριάρχη και να απονείμω τις πατριαρχικές τιμητικές διακρίσεις στους μη ιερωμένους συνεργάτες του ΤΕΕΣ, οι οποίοι για τον λόγο αυτό μπόρεσαν να παρευρεθούν σήμερα στην κυριακάτικη ακολουθία μας”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων