01/02/2022 01/02/2022 Τις ευχές του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την 13η επέτειο από την ενθρόνισή του απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ. Συγκεκριμένα, το συγχαρητήριο μήνυμα αναφέρει τα εξής: Μακαριώτατατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ! Προσευχόμενοι σας συγχαίρουμε για τη 13η επέτειο της Πατριαρχικής σας ενθρόνισης!...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2022 - 16:01

Το ευχετήριο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας στον Πατριάρχη Μόσχας

Διαδώστε:
Το ευχετήριο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας στον Πατριάρχη Μόσχας

Τις ευχές του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την 13η επέτειο από την ενθρόνισή του απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ.

Συγκεκριμένα, το συγχαρητήριο μήνυμα αναφέρει τα εξής:

Μακαριώτατατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ!

Προσευχόμενοι σας συγχαίρουμε για τη 13η επέτειο της Πατριαρχικής σας ενθρόνισης!

Η υπηρεσία του Προκαθημένου είναι μια ακούραστη εργασία με συνεχείς έγνοιες. Ο Προκαθήμενος πρέπει, σύμφωνα με τον λόγο του Αποστόλου Παύλου, να γίνεται «τα πάντα για όλους» (Α’ Κορ. 9:22), για να «σώσει τουλάχιστον μερικούς» κατά τη διάρκεια της θυσιαστικής του διακονίας. Εσείς, Μακαριώτατε, εκπληρώνετε αυτό το κατόρθωμα της αγάπης με πλήρη αφοσίωση στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, στα πιστά τέκνα Της και σε όλους όσους ζητούν την παρηγοριά του Χριστού.

Αυτή τη χαρμόσυνη μέρα, εύχομαι στην Αγιότητά σας μακροζωία και την ευλογημένη βοήθεια και σκέπη του Θεού ως προς τις δυνάμεις και τους αδιάκοπους κόπους σας στην εκτέλεση των Πατριαρχικών καθηκόντων σας!

Με αδελφική εν Χριστώ αγάπη,

+Ραστισλάβ,

Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων