07/05/2020 07/05/2020 Το συνολικό φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από την Ρωσική Εκκλησία κυρίως τις δύσκολες αυτές ημέρες της πανδημίας προβάλλεται σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τον Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου και την Ορθόδοξη Οργάνωση “Mercy” (Έλεος). «Θέλαμε να κάνουμε το βίντεο ζωντανό και δυναμικό, για να δείξουμε τους διαφορετικούς τομείς εργασίας και βοήθεια της εκκλησίας....
07 Μαΐου, 2020 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2020 - 9:08

Το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας σε ένα βίντεο

Διαδώστε:
Το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας σε ένα βίντεο

Το συνολικό φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από την Ρωσική Εκκλησία κυρίως τις δύσκολες αυτές ημέρες της πανδημίας προβάλλεται σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τον Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου και την Ορθόδοξη Οργάνωση “Mercy” (Έλεος).

«Θέλαμε να κάνουμε το βίντεο ζωντανό και δυναμικό, για να δείξουμε τους διαφορετικούς τομείς εργασίας και βοήθεια της εκκλησίας. Αυτό δεν είναι μόνο η παράδοση τροφίμων και φαρμάκων, ή η βοήθεια εθελοντών, αλλά είναι και η κατ ‘οίκον φροντίδα για σοβαρά άρρωστους, καθώς και η τηλεφωνική γραμμή της εκκλησίας. Ανάογες δράσεις οργανώνονται τώρα από την Εκκλησία όχι μόνο στη Μόσχα, αλλά σε ολόκληρη τη Ρωσία και ακόμη και σε άλλες χώρες », δήλωσε ο Βασίλι Ρουλίνσκι, εκπρόσωπος του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οργανώθηκε ένα κεντρικό τμήμα εκκλησιαστικής βοήθειας, που είχε ως βάση την Ορθόδοξη Υπηρεσία «Mercy» και το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας.
Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας λαμβάνει περισσότερες από 1.500 κλήσεις την εβδομάδα.
Ο αριθμός των αστέγων που έρχονται καθημερινά για βοήθεια στο «υπόστεγο σωτηρίας» έχει τριπλασιαστεί. .
Τον περασμένο μήνα, εθελοντές από την υπηρεσία Mercy παρέδωσαν φαγητό και φάρμακο σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες.
Το κέντρο κρίσης «Σπίτι για τη μαμά» της υπηρεσίας «Mercy» βοηθά όχι μόνο τις γυναίκες και τα παιδιά σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά επίσης υποστηρίζει μεγάλες και άπορες οικογένειες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων