21/09/2020 21/09/2020 Το γενέθλιον της Θεοτόκου (21 Σεπτεμβρίου με το πατρώο ημερολόγιο) γιόρτασαν σήμερα στη Ρωσία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μπαλσάγια Ορντίνκα στη Μόσχα, που είναι αφιερωμένος στην εικόνα της Παναγίας «Πάντων θλιβομένων η χαρά». Παράλληλα, στην Θεία Λειτουργία υποβλήθηκαν...
21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2020 - 20:10

Το Γενέθλιον της Θεοτόκου στη Μόσχα – Η ατεκνία και οι εκτρώσεις

Διαδώστε:
Το Γενέθλιον της Θεοτόκου στη Μόσχα – Η ατεκνία και οι εκτρώσεις

Το γενέθλιον της Θεοτόκου (21 Σεπτεμβρίου με το πατρώο ημερολόγιο) γιόρτασαν σήμερα στη Ρωσία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μπαλσάγια Ορντίνκα στη Μόσχα, που είναι αφιερωμένος στην εικόνα της Παναγίας «Πάντων θλιβομένων η χαρά».

Παράλληλα, στην Θεία Λειτουργία υποβλήθηκαν αιτήματα προσευχής αναφορικά με την απειλή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας γνώση των αιτημάτων των πιστών, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων διάβασε μια ευχή κατά της διάδοσης της επιβλαβούς επιδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ατεκνία των αγίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης σε σύγκριση με τη σημερινή εποχή. Είπε χαρακτηριστικά πως την εποχή που ζούσαν οι Άγιοι γονείς της Θεοτόκου όποιος δεν έκανε παιδιά θεωρούνταν απορριφθείς από τον Θεό, εν αντιθέσει με τη σημερινή εποχή, που οι άνθρωποι σπανίως βλέπουν τα παιδιά ως ευλογία από τον Θεό.

«Πολύ πιο συχνά οι άνθρωποι σχεδιάζουν τη ζωή τους έτσι ώστε τα παιδιά να μην εμφανίζονται τη στιγμή που το θέλει ο Θεός, αλλά όταν το θέλουν οι ίδιοι, όταν θα ωριμάσουν για αυτό, όταν, όπως φαίνεται, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες διαβίωσης για αυτό. Συμβαίνει συχνά, λόγω της νεανικής τους ηλικίας, οι άνθρωποι να αναβάλλουν τη γέννηση ενός παιδιού και, στη συνέχεια, όταν έρθει η στιγμή που θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί, να παρεμποδίζονται από διάφορους λόγους, ακόμη και από σωματικές αναπηρίες που έχουν συσσωρευτεί κατά το παρελθόν από τη ζωή τους. Αυτό δεν συνέβαινε στο αρχαίο Ισραήλ. Τα παιδιά γεννιούνταν όποτε ευχαριστούσε τον Θεό. Κανείς δεν σταματούσε τη διαδικασία της κύησης ή τη γονιμότητα», είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλαρίων αναφερόμενος στην αντίφαση που ζούμε στις μέρες μας.

Ακολούθως, μίλησε για το γιατί ο Θεός άφησε τον Ιωακείμ και την Άννα να περιμένουν τόσο πολύ. λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η σπανιότητα της περίπτωσης ήταν που την έκανε τόσο ξεχωριστή.

Και έτσι, έκλεισε η γιορτή του γενεθλίου της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου της «Πάντων Θλιβομένων Χαράς».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων