05/09/2019 05/09/2019 Για το κοινωνικό έργο που προσφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ίδια την Εκκλησία, μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος, κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι μπορεί το κοινωνικό έργο να μοιάζει δευτερεύων στην λειτουργική...
05 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:31

Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας

Για το κοινωνικό έργο που προσφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ίδια την Εκκλησία, μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος, κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι μπορεί το κοινωνικό έργο να μοιάζει δευτερεύων στην λειτουργική ζωή Εκκλησίας ωστόσο είναι πολύ σημαντικό.

«Ποιος είναι ο ρόλος της εκκλησίας;” διερωτάται και υπογραμμίζει ότι ο περισσότερος κόσμος θα απαντήσει την “προσευχή” και τα «μυστήρια» κάτι που δεν το βλέπουν όμως, όλοι.

“Όταν μιλάμε για κοινωνική δραστηριότητα, τότε όλα γίνονται σαφή και ξεκάθαρα σε όλους. Ως εκ τούτου, η κοινωνική δραστηριότητα είναι, κατά μία έννοια, το σήμα κατατεθέν της Εκκλησίας στα μάτια μιας κοσμικής κοινωνίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων