11/03/2019 11/03/2019 Την Καθαρά Δευτέρα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος χωροστάτησε στη Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Σύλληψης της Θεοτόκου. Πιο συγκεκριμένα σήμερα 11 Μαρτίου ο κ. Κύριλλος όπως προαναφέρθηκε χοροστάτησε στη Λειτουργία στο ναό της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιερά Μονή της Σύλληψης της Θεοτόκου της Μόσχας. Μετά τη Λειτουργία ο...
11 Μαρτίου, 2019 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2019 - 17:18

Το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Την Καθαρά Δευτέρα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος χωροστάτησε στη Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Σύλληψης της Θεοτόκου. Πιο συγκεκριμένα σήμερα 11 Μαρτίου ο κ. Κύριλλος όπως προαναφέρθηκε χοροστάτησε στη Λειτουργία στο ναό της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιερά Μονή της Σύλληψης της Θεοτόκου της Μόσχας. Μετά τη Λειτουργία ο πατριάρχης έβγαλε κήρυγμα για την αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Σε κάθε μονσαχή της Μονής ο Προκαθήμενος χάρισε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες με τίτλο “Ζωή στην διακονία”. Έπειτα ο Πατριάρχης επισκέφτηκε το Ιερό του ναού και είδε ιερά κειμήλια, κιβωτούς με λείψανα, παλαιά ράσα και ενδυμασίες που σώθηκαν μετά το κλείσιμο της Ιεράς Μονής της Σύλληψης στο Κρεμλίνο το 1927 απ΄τους πιστούς και τωρα επιστράφηκαν στη Μονή.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη παράδοση ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος την πρώτη εβδομάδα της Τεσσαρακοστής επισκέφτεται ναούς και μοναστήρια στη Μόσχα και στα περιχωρα της πρωτεύουσας και τελεί Θείες Λειτουργίες. Απόψε το απόγευμα ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδοξης Εκκλησίας θα τελέσει τον Εσπερινό με τον Κανόνα του Αγίου Ανδρέα Κρήτης στον καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων