19/05/2023 19/05/2023 Στις 18 Μαΐου, κατά την άφιξή του στο Καζάν, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Καζάν και Ταταρστάν κ. Κύριλλο, επισκέφθηκε το συγκρότημα του ναού που είναι αφιερωμένος στον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ. “Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στη γη του Καζάν. Ήθελα από καιρό να επισκεφθώ ξανά...
19 Μαΐου, 2023 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2023 - 9:26

Το ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Καζάν επισκέφθηκε ο Μόσχας Κύριλλος

Διαδώστε:
Το ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Καζάν επισκέφθηκε ο Μόσχας Κύριλλος

Στις 18 Μαΐου, κατά την άφιξή του στο Καζάν, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Καζάν και Ταταρστάν κ. Κύριλλο, επισκέφθηκε το συγκρότημα του ναού που είναι αφιερωμένος στον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στη γη του Καζάν. Ήθελα από καιρό να επισκεφθώ ξανά αυτά τα ευλογημένα μέρη, και τώρα ο Κύριος έδωσε την ευλογία να κάνω αυτό το προσκύνημα κατά την περίοδο του Πάσχα”, είπε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην πνευματική αξία που κατέχει στο Ρωσικό λαό η πόλη του Καζάν. “Η πόλη του Καζάν, που δοξάστηκε από την εμφάνιση της θαυματουργής εικόνας, κατείχε πάντα ιδιαίτερη θέση και είχε ιδιαίτερη σημασία στη ζωή της Εκκλησίας μας και του λαού μας. Πράγματι, πολλά θαύματα έγιναν από την εικόνα του Καζάν, και ενισχύθηκε η πίστη των ανθρώπων, και από πόσες δυσκολίες και βάσανα τα περάσαμε με την ελπίδα της Υπεραγίας Θεοτόκου!”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Το Καζάν ήταν ένα από τα σημαντικά πνευματικά κέντρα και, ελπίζω, να παραμείνει έτσι. Και έτσι παραμένει, γιατί εδώ ο Ορθόδοξος λαός πιστεύει και αγαπά θερμά τον Σωτήρα Χριστό. Και όσο ο Ορθόδοξος λαός μας είναι ισχυρός στην πίστη του, όσο γεμίζουμε τις εκκλησίες μας, όσο μεγαλώνουμε τα παιδιά με τη χριστιανική πίστη, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του λαού μας δεν θα εξαφανιστεί”.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας δώρισε στη συνέχεια μία εικόνα στο ναό του Οσίου Σεραφείμ ενώ στους πιστούς δόθηκαν ως ευλογία εικόνες του Σωτήρος Χριστού.

Επίσκεψη στο Κέντρο Πνευματικής και Δημιουργικής Ανάπτυξης

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Μόσχας, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Καζάν και Ταταρστάν, τους επισκόπους της Μητροπόλεως και μέλη της αντιπροσωπείας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πνευματικής και Δημιουργικής Ανάπτυξης που βρίσκεται στο συγκρότημα του ναού όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του.

Το συγκρότημα του ναού του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ αποτελείται από τον κεντρικό ναό του Οσίου Σεραφείμ, τον ναό προς τιμήν της Περαγίας Θεοτόκου και το Κέντρο Πνευματικής και Δημιουργικής Ανάπτυξης με δυνατότητα συνεκπαίδευσης “Αλλαγή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων