02/11/2019 02/11/2019 Κατάλογο με Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ρώσοι προσκυνητές δεν έχουν ευλογία να επισκεφθούν, έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την αρχική θέση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας πως θα διακόψει κάθε επαφή με όποια Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα δεχθούν...
02 Νοεμβρίου, 2019 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2019 - 15:47

Το Πατρ. Μόσχας δεν ευλογεί τις επισκέψεις σε 6 Μητροπόλεις της Ελλάδας

Διαδώστε:
Το Πατρ. Μόσχας δεν ευλογεί τις επισκέψεις σε 6 Μητροπόλεις της Ελλάδας

Κατάλογο με Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ρώσοι προσκυνητές δεν έχουν ευλογία να επισκεφθούν, έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την αρχική θέση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας πως θα διακόψει κάθε επαφή με όποια Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα δεχθούν οποιαδήποτε κοινωνία με την Ουκρανική Εκκλησία.

Οι Μητροπόλεις αυτές είναι πλην της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι Λαγκαδά, Βεροίας, Άρτης, Τρίκκης και Σταγών, Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ εξήγησε ότι στις επαρχίες αυτές οι προσκυνητές θα μπορούν να επισκέπτονται το βήμα του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο, καθώς αυτό αποτελεί τμήμα του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων