14/04/2020 14/04/2020 Με δεδομένα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Ρωσία για αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, η ειδική ομάδα εργασίας, που έχει συσταθεί υπό τον Πατριάρχη Μόσχας  και Πασών των Ρωσιών  κ.κ. Κύριλλο, ειδικά την πανδημία, δίνει “οδηγίες” στους πιστούς πώς θα γίνει ο αγιασμός των πασχαλινών αβγών και τσουρεκιών εκτός εκκλησιών. “Σε συνθήκες εξάπλωσης του κορωνοϊού,...
14 Απριλίου, 2020 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2020 - 10:51

Το Πατρ. Μόσχας δίνει οδηγίες για τον αγιασμό των αβγών

Διαδώστε:
Το Πατρ. Μόσχας δίνει οδηγίες για τον αγιασμό των αβγών

Με δεδομένα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Ρωσία για αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, η ειδική ομάδα εργασίας, που έχει συσταθεί υπό τον Πατριάρχη Μόσχας  και Πασών των Ρωσιών  κ.κ. Κύριλλο, ειδικά την πανδημία, δίνει “οδηγίες” στους πιστούς πώς θα γίνει ο αγιασμός των πασχαλινών αβγών και τσουρεκιών εκτός εκκλησιών.
“Σε συνθήκες εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι πιστοί με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου μπορούν να ευλογήσουν τα τσουρέκια και τα αβγά στο σπίτι”, λέγεται στην ανακοίνωση.

Εξηγούν μάλιστα ότι  για να ευλογήσει κανείς το τσουρέκι, ή τα αβγά πρέπει πριν το από να διαβάσει τρεις φορές το “Χριστός Ανέστη” και εν συνεχεία να τα ραντίσει με αγιασμό αν έχει λέγοντας: “Εις το όνομα του Πατρός, του Υιου και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων