24/11/2020 24/11/2020 “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ορισμένες τεχνολογίες εφαρμόστηκαν βεβιασμένα χωρίς προηγούμενη συζήτηση και κοινή αποδοχή”, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βάχτανγκ Κιπσίντζε, μιλώντας στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο “Digital Truce. Contract-2030”. Ο κ. Κιπσίντζε υπογράμμισε ότι το γεγονός αυτό παραβιάζει...
24 Νοεμβρίου, 2020 - 13:46

Το Πατρ. Μόσχας για τον “ψηφιακό ολοκληρωτισμό”

Διαδώστε:
Το Πατρ. Μόσχας για τον “ψηφιακό ολοκληρωτισμό”

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ορισμένες τεχνολογίες εφαρμόστηκαν βεβιασμένα χωρίς προηγούμενη συζήτηση και κοινή αποδοχή”, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βάχτανγκ Κιπσίντζε, μιλώντας στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο “Digital Truce. Contract-2030”.

Ο κ. Κιπσίντζε υπογράμμισε ότι το γεγονός αυτό παραβιάζει τα δικαιώματα όσων δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών:
“Υπάρχουν πολλά ζητήματα που απαιτούν συζήτηση, συμφωνία, αλλαγή προσέγγισης, εάν δεν θέλουμε να έχουμε αυτό που που ονομάζεται ψηφιακός ολοκληρωτισμός. (…) Υπάρχει έλλειψη κανονιστικών ρυθμίσεων στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών. Μερικές φορές αυτό αφήνει μια υποψία ότι, ίσως, σκόπιμα θέλουν να ρυθμίσουν και  να θέσουν περιορισμούς στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών”

“Για ένα άτομο που ασπάζεται τις χριστιανικές αξίες, η ζωή υπό συνθήκες απόλυτου ελέγχου και ολοκληρωτικών μεθόδων διαχείρισης της κοινωνίας είναι απαράδεκτη”, τόνισε ο Κιπσίτντζε, προσθέτοντας ότι οι πιστοί υπερασπίζονται “την ανθρώπινη ελευθερία και την ιδιωτική τους ζωή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων