02/06/2020 02/06/2020 Την πέμπτη επέτειο λειτουργίας της υπηρεσίας που στηρίζει οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες, εόρτασε χθες η Φιλανθρωπική Οργάνωση του Πατριαρχείου Μόσχας, “Έλεος”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών ετών και των προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν τα παιδιά επέδειξαν αύξηση των δεξιοτήτων σε σχεδόν όλους τους τομείς ανάπτυξης, ειδικά...
02 Ιουνίου, 2020 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 8:21

Το Πατρ. Μόσχας κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Διαδώστε:
Το Πατρ. Μόσχας κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Την πέμπτη επέτειο λειτουργίας της υπηρεσίας που στηρίζει οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες, εόρτασε χθες η Φιλανθρωπική Οργάνωση του Πατριαρχείου Μόσχας, “Έλεος”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών ετών και των προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν τα παιδιά επέδειξαν αύξηση των δεξιοτήτων σε σχεδόν όλους τους τομείς ανάπτυξης, ειδικά σε θέματα επικοινωνίας και κοινωνικής επαφής. Όλα τα παιδιά έχουν μάθει να αλληλεπιδρούν με ενήλικες, να εκφράζονται και να επικοινωνούν τις ανάγκες τους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομάδα αυτή αναθεώρησε πλήρως τη μεθοδολογία της για την παροχή υποστήριξης σε οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Τα παιδιά εξακολουθούν να παρακολουθούν τακτικά τη φυσικοθεραπεία τους, τηρώντας πάντοτε τους κανόνες, ενώ τους παρέχεται ατομική ιατρική υποστήριξη.
«Ο στόχος του έργου είναι να διδάξει τα παιδιά να ζουν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή, να τα βοηθήσουν να προσαρμοστούν», δήλωσε η Γιούλια Ταράσοβα, διευθύντρια του προγράμματος.
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Εκτός, από τις θεραπείες και την ψυχολογική στήριξη, το πρόγραμμα αναλαμβάνει και προμηθεύει τις οικογένειες με τεχνικά μέσα αποκατάστασης, όπως καροτσάκια, αναβατόρια, εξειδικευμένα ποδήλατα κ.λπ. Ενώ όπου απαιτείται αναλαμβάνει και το κόστος χειρουργικών επεμβάσεων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων