04/10/2019 04/10/2019 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναμένεται να αποκαταστήσει τον ναό, αφιερωμένο στην Θεοτόκο, που καταστράφηκε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μανίλα. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα. Ο ναός χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και καταστράφηκε από μια αμερικανική βόμβα το 1945. Σύμφωνα...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2019 - 16:42

Το Πατρ. Μόσχας ξαναχτίζει ναό στην Μανίλα που καταστράφηκε στον B’ Π.Π.

Διαδώστε:
Το Πατρ. Μόσχας ξαναχτίζει ναό στην Μανίλα που καταστράφηκε στον B’ Π.Π.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναμένεται να αποκαταστήσει τον ναό, αφιερωμένο στην Θεοτόκο, που καταστράφηκε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μανίλα.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Ο ναός χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και καταστράφηκε από μια αμερικανική βόμβα το 1945.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Λεγκόγια, η αναβίωση των εκκλησιαστικών επαφών με τις Φιλιππίνες άρχισε μετά το 2013, όταν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετείχε στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε κατοίκους της χώρας που επλήγη από τον τυφώνα Γιολάντα.

“Από το 2014, οι κληρικοί του Πατριαρχείου Μόσχας άρχισαν να επισκέπτονται τακτικά τις Φιλιππίνες, πρώτα από όλα για να οργανώσουν ιεραποστολική εργασία στο νησί Μιντανάο, ενώ το 2019 ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στις Φιλιππίνες”, ανέφερε.

Σημείωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποδίδει μεγάλη σημασία στην αποστολή στη Νοτιοανατολική Ασία, ιδιαίτερα στις Φιλιππίνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων