30/01/2019 30/01/2019 Η Ρωσία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην αποκατάσταση χριστιανικών μνημείων στη Συρία, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη. “Κατόπιν αιτήματός σας, θα υλοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο στο εγγύς μέλλον: η αποκατάσταση του εκκλησιαστικού συγκροτήματος στην πόλη Arbil και...
30 Ιανουαρίου, 2019 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2019 - 9:57

Το Πατρ. Μόσχας στηρίζει τις εκκλησίες της Συρίας

Διαδώστε:
Το Πατρ. Μόσχας στηρίζει τις εκκλησίες της Συρίας

Η Ρωσία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην αποκατάσταση χριστιανικών μνημείων στη Συρία, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

“Κατόπιν αιτήματός σας, θα υλοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο στο εγγύς μέλλον: η αποκατάσταση του εκκλησιαστικού συγκροτήματος στην πόλη Arbil και μιας εκκλησίας στην πόλη Al-Zabadani κοντά στη Δαμασκό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Η Ρωσία θα βοηθήσει επίσης στην εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στο πατριαρχικό νοσοκομείο Al-Hosn.

Οι εργασίες αποκατάστασης στην αρχαία Ορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας στη Μαλαούλα πλησιάζουν στην ολοκλήρωση, δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι οι προσκυνητές θα είναι και πάλι σε θέση να επισκεφθούν αυτές τις θέσεις και θα χαρούν να έλθουν σε επαφή με την πνευματική και εκκλησιαστική παράδοση της Εκκλησίας σας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων