23/10/2020 23/10/2020 Την ανησυχία της αναφορικά με την νομιμότητα στη συγκέντρωση και χρήση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών εκφράζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας «Μπορώ να πω ότι, τουλάχιστον μεταξύ των ορθόδοξων πιστών, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη νέων ψηφιακών τεχνολογιών. Όλοι βλέπουμε αυτήν την ανησυχία, και δεν σκοπεύουμε να την αγνοήσουμε, γιατί δεν μπορούμε...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2020 - 17:20

Το Πατριαρχείο Μόσχας για τα προσωπικά δεδομένα

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας για τα προσωπικά δεδομένα

Την ανησυχία της αναφορικά με την νομιμότητα στη συγκέντρωση και χρήση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών εκφράζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας

«Μπορώ να πω ότι, τουλάχιστον μεταξύ των ορθόδοξων πιστών, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη νέων ψηφιακών τεχνολογιών. Όλοι βλέπουμε αυτήν την ανησυχία, και δεν σκοπεύουμε να την αγνοήσουμε, γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Επικοινωνίας της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βαχτάνγκ Κιπσίντσε.

Ο αξιωματούχος της Εκκλησίας είπε ότι το πρόβλημα της χρήσης προσωπικών δεδομένων και ψηφιοποίησης αξίζει μια πολύ βαθιά μελέτη.

«Η ελευθερία είναι μια πολύ μεγάλη αξία για εμάς και αυτή η ελευθερία συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, ένα ορισμένο απαραβίαστο της ιδιωτικής και οικογενειακής μας ζωής. Εάν συλλέγονται δεδομένα, τότε η συλλογή αυτών των δεδομένων πρέπει να είναι νόμιμη και να στοχεύει στη διασφάλιση της ασφάλειας, πρόληψη εγκλημάτων ή άλλων σαφών και κατανοητών στόχων», δήλωσε ο Κίπσιντζε.

Ο κ. Κιπσίντζε αναφέρθηκε επίσης ότι μεγάλο μέρος της συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων γίνεται από επιχειρήσεις για οικονομικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων