17/11/2020 17/11/2020 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιτίθεται σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που προβλέπουν μια διαδικασία για γρήγορες δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια και χαιρετίζει την απόφαση των βουλευτών να αποσύρουν τα σχετικά νομοσχέδια από την Κρατική Δούμα και να διεξαγάγουν συζητήσεις για αυτό το θέμα, δήλωσε ο πρόεδρος της πατριαρχικής επιτροπής για...
17 Νοεμβρίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 8:58

Το Πατριαρχείο Μόσχας για την απομάκρυνση γονέων και παιδιών

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας για την απομάκρυνση γονέων και παιδιών

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιτίθεται σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που προβλέπουν μια διαδικασία για γρήγορες δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια και χαιρετίζει την απόφαση των βουλευτών να αποσύρουν τα σχετικά νομοσχέδια από την Κρατική Δούμα και να διεξαγάγουν συζητήσεις για αυτό το θέμα, δήλωσε ο πρόεδρος της πατριαρχικής επιτροπής για οικογενειακά θέματα πρωθιερέας π. Fyodor Lukyanov μιλώντας στη Ria Novosti.

Ορισμένες τροποποιήσεις έγιναν στην Κρατική Δούμα το καλοκαίρι που ρυθμίζουν τη διαδικασία απομάκρυνσης παιδιών από οικογένειες. οι τελευταίες ρυθμίσεις αφορούσαν ότι η αίτηση απομάκρυνσης του παιδιού θα εξεταστεί από το δικαστήριο πίσω από κλειστές πόρτες και η απόφαση πρέπει να ληφθεί εντός 24 ωρών.

Νωρίς χτες, Δευτέρα, ανακοινώθηκε ότι οι συντάκτες των νομοσχεδίων για τον περιορισμό της εξωδικαστικής απομάκρυνσης παιδιών από την οικογένεια αποφάσισαν να αποσύρουν τις πρωτοβουλίες τους για την κοινή αναθεώρησή τους και θα ετοιμάσουν μια νέα εισαγωγή ενός ενιαίου νομοσχεδίου.

“Οποιαδήποτε αναγκαστική υιοθέτηση τέτοιων κοινωνικά σημαντικών έργων χωρίς ευρεία δημόσια συζήτηση και εμπειρογνώμονες δημιουργεί επικίνδυνη ένταση στην κοινωνία. Επομένως, είμαι πολύ χαρούμενος που οι νομοθέτες άκουσαν τη γνώμη του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου. Ελπίζω να πραγματοποιηθεί μια σοβαρή δημόσια συζήτηση”, δήλωσε ο π. Fyodor Lukyanov.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας συζήτησης, θα εμφανιστεί ένα σχέδιο νόμου, “το οποίο θα βασίζεται στην έννοια της προστασίας της οικογένειας ως μιας αναπόσπαστης θεϊκής ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, το τεκμήριο της συνείδησης των γονέων, που αντιστοιχεί άμεσα στους κανόνες που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας”. Οι ειδικοί της Πατριαρχικής Επιτροπής είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το έργο τόνισε ο π. Fyodor.

Ο αναπληρωτής προέτρεψε να συζητηθεί το σχέδιο νόμου για την απομάκρυνση των παιδιών με τους γονείς και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Επίσης, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία φοβάται την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια λόγω «απλών οικογενειακών δυσκολιών» και προτείνει να προβλέψει στο νόμο προσωρινά μέτρα για την προστασία του παιδιού, «τη μέγιστη διατήρηση του οικογενειακού περιβάλλοντος για αυτόν, για παράδειγμα, μεταφορά σε συγγενείς, για την περίοδο της διαδικασίας κατά των υπόπτων γονέων».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Σεργκέι Γκαβρίλοφ, Πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Δούμα για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, Θέματα Δημοσίων και Θρησκευτικών Υποθέσεων δήλωσε στη RIA Novosti ότι νομοσχέδια που ρυθμίζουν τη διαδικασία απομάκρυνσης παιδιών από την οικογένεια θα πρέπει να συζητηθούν με την κοινότητα συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων