01/11/2020 01/11/2020 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχολίασε την επίθεση στον ελληνορθόδοξο Ιερέα που δέχτηκε την επίθεση το Σάββατο στη Γαλλία και σημείωσε ότι ο ιερέας έγινε “θύμα της ατμόσφαιρας του μίσους”  η οποία δημιουργήθηκε στην χώρα μετά τις προκλητικές ενέργειες των γαλλικών αρχών αναφορικά με τους μοσουλμάνους, δήλωσε ο γραμματέας σε θέματα διαθρησκευτικών σχέσεων του Τμήματος εξωτερικών...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2020 - 12:40

Το Πατριαρχείο Μόσχας για την επίθεση στον ιερέα

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας για την επίθεση στον ιερέα

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχολίασε την επίθεση στον ελληνορθόδοξο Ιερέα που δέχτηκε την επίθεση το Σάββατο στη Γαλλία και σημείωσε ότι ο ιερέας έγινε “θύμα της ατμόσφαιρας του μίσους”  η οποία δημιουργήθηκε στην χώρα μετά τις προκλητικές ενέργειες των γαλλικών αρχών αναφορικά με τους μοσουλμάνους, δήλωσε ο γραμματέας σε θέματα διαθρησκευτικών σχέσεων του Τμήματος εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Ίγκορ Ιακιμτσούκ.

“Ο ορθόδοξος ιερέας στη Λυών έγινε θύμα της ατμόσφαιρας του μίσους που προκλήθηκε με ανόητες ενέργειες των γαλλικών αρχών, οι οποίες στην ουσία προωθούν την προσβολή των θρησκευτικών αισθημάτων των μουσουλμάνων του διαμένουν στη χώρα”, είπε ο π. Ιγκόρ και τόνισε ότι πολλοί μουσουλμάνοι από συνήθεια συνεχίζουν να θεωρούν τους χριστιανούς εμπνευστές αυτών των προσβολών, χωρίς να κάνουν διάκριση πού ανήκουν δογματικά.

“Πίσω από αντιισλαμικές προσβολές κρύβονται αθεϊστικά φιλελεύθερα κυκλώματα, τα οποία εξίσου υβριστικά αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε παραδοσιακές θρησκευτικές αξίες, μεταξύ των οποίων και χριστιανικές”, είπε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων