25/01/2021 25/01/2021 Το ζήτημα της παρένθετης μητρότητας, που ανθεί τελευταία στη Ρωσία, προκαλώντας έντονους κοινωνικούς αλλά και νομικούς προβληματισμούς, απασχόλησε την συνεδρίαση ειδικής ομάδας εργασίας, στην οποία συμμετέχει και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην ρωσική Δούμα είχε θέμα την “Νομοθετική ρύθμιση για την εξαγωγή παιδιών από αλλοδαπούς μέσω της διαδικασίας παρένθετης μητρότητας”. Το...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 8:41

Το Πατριαρχείο Μόσχας για την παρένθετη μητρότητα

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας για την παρένθετη μητρότητα

Το ζήτημα της παρένθετης μητρότητας, που ανθεί τελευταία στη Ρωσία, προκαλώντας έντονους κοινωνικούς αλλά και νομικούς προβληματισμούς, απασχόλησε την συνεδρίαση ειδικής ομάδας εργασίας, στην οποία συμμετέχει και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην ρωσική Δούμα είχε θέμα την “Νομοθετική ρύθμιση για την εξαγωγή παιδιών από αλλοδαπούς μέσω της διαδικασίας παρένθετης μητρότητας”. Το Πατριαρχείο Μόσχας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Επιτροπής για την Προστασία της Οικογένειας, της Μητρότητας και της Παιδικής Ηλικίας, ιερέας Θεόδωρος Λουκιάνωφ.
Ο π. Θεόδωρος μετέφερε στους συμμετέχοντες τις ευλογίες και την υποστήριξη του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.
Στην ομιλία του, υπενθύμισε τη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με την οποία η παρένθετη μητρότητα είναι απαράδεκτη, παραβιάζει τα θεμελιώδη φυσικά ανθρώπινα δικαιώματα και έρχεται σε αντίθεση με την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Τόνισε επίσης ότι η εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας πρέπει να θεωρηθεί ως μορφή εμπορίας παιδιών και σκληρής εκμετάλλευσης γυναικών. «Σήμερα προσπαθούν να παρουσιάσουν την παρένθετη μητρότητα ως βοήθεια στα παντρεμένα ζευγάρια που υποφέρουν από υπογονιμότητα, αλλά στην πράξη βλέπουμε ότι συνδέεται με μια ανήθικη επιχείρηση που διασχίζει εύκολα τα όρια της νομιμότητας”, υπογράμμισε ο π. Θεόδωρος. “Με τον τρόπο αυτό διαχωρίζουμε τη μητρότητα σε βιολογική και κοινωνική, στερούμε από το παιδί το δικαίωμα στη φυσική του οικογένεια, στην οποία θα έπρεπε να είχε γεννηθεί” υπογράμμισε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων