07/03/2022 07/03/2022 Οι 34 Μητροπόλεις του Πατριαρχείου Μόσχας παραδίδουν ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και θύματα. Στην παροχή βοήθειας συμμετέχουν ορθόδοξες ενορίες, μοναστήρια, κληρικοί και εθελοντές. Ιερείς και εθελοντές επισκέπτονται τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, και παρέχουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Σε ρωσικές εκκλησίες και μοναστήρια, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και...
07 Μαρτίου, 2022 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2022 - 15:52

Το Πατριαρχείο Μόσχας παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και θύματα πολέμου

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και θύματα πολέμου

Οι 34 Μητροπόλεις του Πατριαρχείου Μόσχας παραδίδουν ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και θύματα. Στην παροχή βοήθειας συμμετέχουν ορθόδοξες ενορίες, μοναστήρια, κληρικοί και εθελοντές. Ιερείς και εθελοντές επισκέπτονται τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, και παρέχουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σε ρωσικές εκκλησίες και μοναστήρια, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, άρχισαν να συγκεντρώνονται χρήματα για να βοηθήσουν πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους. Κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί και το διάστημα 13 με 20 Μαρτίου.

Στατιστικά στοιχεία

• Περισσότεροι από 18.000 πρόσφυγες λαμβάνουν βοήθεια από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρωσία.

• 34 Μητροπόλεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας παρέχουν βοήθεια σε πρόσφυγες στη Ρωσία.

• 306 κλήσεις έγιναν στην τηλεφωνική γραμμή της εκκλησιαστικής κοινωνικής αρωγής «Ελεημοσύνη» στις 5 Μαρτίου. Περίπου το 13% όλων των κλήσεων σχετίζονται με την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες.

Φιλοξενία προσφύγων σε εκκλησιαστικά ιδρύματα

Στη Ρωσία, 119 άτομα τοποθετήθηκαν σε εκκλησιαστικά ιδρύματα έως τις 6 Μαρτίου. Επίσης, με την υποστήριξη της Εκκλησίας, 24 πρόσφυγες τοποθετήθηκαν στο Νοβοκερκάσκ, ενώ τα παιδιά φιλοξενούνται σε νηπιαγωγεία και σχολεία.

Παράλληλα πολλές Ιερές Μονές υποδέχονται προσφύγους, και παραδίδονται τρόφιμα, κουβέρτες, στρώματα και ρούχα.

Ανθρωπιστική βοήθεια

• Η Ρωσική Ορθόδοξη διακονία «Καλή Πράξη» στην Ευρώπη καλεί όλους όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία και να συμμετάσχουν στις καλές πράξεις. Ειδικότερα, πρόσφυγες φιλοξενούνται σε σπίτια του ντόπιου πληθυσμού, και ψυχολόγοι παρέχουν ψυχολογική βοήθεια σε πρόσφυγες, εθελοντές και άλλους δικαιούχους.

• Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιΐας, Επίσκοπος Ορέχοβο -Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Άμυνας και Προστασίας του Πληθυσμού του Ρωσικού Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης, Αντιστράτηγο Oleg Manuilo. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους, καθώς και για την περαιτέρω συνεργασία της Εκκλησίας με το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Θεοφιλέστατος κ. Παντελεήμων, επισκέφθηκε το Ντονέτσκ στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Θεοφιλέστατος επισκέφτηκε τη μονή Iversky και το νοσοκομείο στο Ντόνετσκ και δώρισε πακέτα με τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη, προϊόντα υγιεινής και φροντίδας, επιδέσμους, αντισηπτικά και συστήματα σταγονόμετρου για τους ασθενείς.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Μπορείτε να προσφέρετε τη βοήθειά σας ή να ζητήσετε βοήθεια σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση καλώντας στην τηλεφωνική γραμμή της κοινωνικής βοήθειας της Εκκλησίας “Ελεημοσύνη”:

8 800 70-70-222.

Μπορείτε να βοηθήσετε πρόσφυγες και πληγέντες πολίτες στέλνοντας ένα SMS στον αριθμό 3443 με τη λέξη «Πρόσφυγες» και το ποσό της δωρεάς. Για παράδειγμα: «Πρόσφυγες 300».

Προηγούμενες περιλήψεις πληροφοριών σχετικά με τη βοήθεια σε πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο.

Πηγή φωτογραφίας: pravoslavie.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων