28/12/2020 28/12/2020 Τα κέντρα αποτοξίνωσης και απεξάρτησης υποστηρίζει το Πατριαρχείο Μόσχας και τονίζει ότι πρέπει να λειτουργούν όχι ως “τιμωρητικό παράδειγμα” αλλά ως κέντρα βοήθειας  για τους πολίτες ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματός τους όπως ανέφερε το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου.  Από την 1η Ιανουαρίου του 2021 στη Ρωσία, σύμφωνα με νέο νόμο η κάθε περιοχή...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 20:32

Το Πατριαρχείο Μόσχας στηρίζει τα κέντρα αποτοξίνωσης

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας στηρίζει τα κέντρα αποτοξίνωσης

Τα κέντρα αποτοξίνωσης και απεξάρτησης υποστηρίζει το Πατριαρχείο Μόσχας και τονίζει ότι πρέπει να λειτουργούν όχι ως “τιμωρητικό παράδειγμα” αλλά ως κέντρα βοήθειας  για τους πολίτες ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματός τους όπως ανέφερε το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου. 

Από την 1η Ιανουαρίου του 2021 στη Ρωσία, σύμφωνα με νέο νόμο η κάθε περιοχή της Ρωσίας σε συνεργασία με ιδιωτικούς οργανισμούς μπορεί να δημιουργήσει ιατρικά κέντρα απεξάρτησης. “Είναι μια απόφαση που έχει καθυστερήσει πολύ. Τα κέντρα θα είναι σε θέση να σώσουν χιλιάδες ζωές, έτσι ώστε οι άνθρωποι που είναι αλκοολικοί να μην πεθαίνουν στο δρόμο”. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τονίζει ότι “Τα κέντρα αποτοξίνωσης και απεξάρτησης πρέπει  να διευθύνονται από το Υπουργείο Υγείας και να λειτουργούν ως κέντρα βοήθειας και όχι ως τιμωρητικό παράδειγμα. Είναι σημαντικό το βασικό ρόλο να τον διαδραματίζουν οι κρατικές υπηρεσίες και όχι οι ιδιωτικές εταιρείες ώστε πολλοί άνθρωποι που έχουν ελάχιστα ή και καθόλου χρήματα να μην χάσουν την ευκαιρία να βοηθηθούν. Έαν ένα άτομο θέλει να αλλάξει τη ζωή του είναι σημαντικό να του δοθεί αυτή η ευκαρία”.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 300 εκκλησιαστικές δομές για τη βοήθεια εξαρτημένων, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων κέντρων για την κύρια περίοδο αποκατάστασης. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων