10/08/2020 10/08/2020 Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία, παραδόθηκε στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη συριακή πόλη Ζαμπαντάνι. Ο ναός που υπέστη σημαντικές καταστροφές, αποκαθίσταται με χρηματοδότηση από τη Ρωσία και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στο πλαίσιο της αρωγής των ανθρώπων της ενορίας, που έχουν ανάγκη παραδόθηκαν πακέτα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, δόθηκε...
10 Αυγούστου, 2020 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 14:53

Το Πατριαρχείο Μόσχας στηρίζει τις εκκλησίες στη Συρία

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας στηρίζει τις εκκλησίες στη Συρία

Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία, παραδόθηκε στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη συριακή πόλη Ζαμπαντάνι. Ο ναός που υπέστη σημαντικές καταστροφές, αποκαθίσταται με χρηματοδότηση από τη Ρωσία και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στο πλαίσιο της αρωγής των ανθρώπων της ενορίας, που έχουν ανάγκη παραδόθηκαν πακέτα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Επιπλέον, δόθηκε στο Κατηχητικό σχολείο αθλητικός εξοπλισμός, μπάλες, μπασκέτες, πινγκ πονγκ, και σκάκι. Πριν από τον πόλεμο, περισσότερα από 700 παιδιά παρακολούθησαν τα κατηχητικά της ενορίας, διοργάνωναν αθλητικούς αγώνες και εκδηλώσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150 μαθητές.
Κατά τα χρόνια του πολέμου, αυτή η πόλη, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, πολλές φορές έγινε στόχος εξτρεμιστών μουσουλμάνων. Οι Χριστιανοί αναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί και καθεδρικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων