14/05/2020 14/05/2020 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σκιαγράφησε τη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με τη σύλληψη στο Μαυροβούνιο του Πανιερώτατου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς Ιωαννίκιου και επτά κληρικών του Καθεδρικού Ναού της πόλης Νίκσιτς, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι. Στο μήνυμά του, ο Μητροπολίτης κ....
14 Μαΐου, 2020 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2020 - 20:51

Το Πατριαρχείο Μόσχας στο πλευρό του Επισκόπου Ιωαννικίου

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας στο πλευρό του Επισκόπου Ιωαννικίου

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σκιαγράφησε τη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με τη σύλληψη στο Μαυροβούνιο του Πανιερώτατου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς Ιωαννίκιου και επτά κληρικών του Καθεδρικού Ναού της πόλης Νίκσιτς, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι.

Στο μήνυμά του, ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων δήλωσε πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανησυχεί βαθύτατα τόσο για τη σύλληψη και κράτηση επί τριημέρω από την αστυνομία του Μαυροβουνίου του Επισκόπου Ιωαννίκιου και ακόμη επτά κληρικών του Καθεδρικού Ναού του Νίκσιτς, όσο και για τις πληροφορίες που δέχεται σχετικά με την ταπεινωτική μεταχείριση των Ορθόδοξων κληρικών.

«Η Μακαριώτητά του ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το Επισκοπικό Συμβούλιο του Μαυροβουνίου ζήτησε την ταχεία απελευθέρωση των κρατουμένων. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτήν την έκκληση, καθώς και την έκκληση για εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των αρχών του Μαυροβουνίου και της ιεραρχίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτήν τη χώρα. Μόνο ένας τέτοιος διάλογος μπορεί να χρησιμεύσει για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ομόνοιας, που διαταράχθηκαν από ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων μη φιλικής αντιμετωπίσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας», αναφέρει ο Μητροπολίτης, υπενθυμίζοντας τον νόμο, που ψηφίστηκε πέρυσι από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου και ουσιαστικά κατάσχει μεγάλο μέρος της περιουσίας της Σερβικής Εκκλησίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός ακόμη δήθεν «εκκλησιαστικού αυτοκέφαλου». Έναν νόμο για «για την ελευθερία της θρησκείας και της πίστης και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων