04/03/2021 04/03/2021 Με την ευλογία του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή ιερομόναχο Δομετιανό Μαρκαριάν, επισκέφθηκαν το βόρειο Ισραήλ, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος μετέβη στο χωριό Σαχνίν, όπου με την ευλογία του...
04 Μαρτίου, 2021 - 18:46

Το Πατριαρχείο Μόσχας συμβάλλει στην ανέγερση ναού στο Ισραήλ

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας συμβάλλει στην ανέγερση ναού στο Ισραήλ

Με την ευλογία του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή ιερομόναχο Δομετιανό Μαρκαριάν, επισκέφθηκαν το βόρειο Ισραήλ, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος μετέβη στο χωριό Σαχνίν, όπου με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ´ ανεγείρεται ναός για τον τοπικό χριστιανικό πληθυσμό, ο οποίος ιστορικά πρεσβεύει την Ορθοδοξία.

Η ιδιαιτερότητα των πόλεων και χωριών στο βόρειο Ισραήλ είναι ότι ο χριστιανικός πληθυσμός επί πολλούς αιώνες διατηρεί την πίστη στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, παρά τις πολυάριθμες πολιτικές αλλαγές. Ακριβώς σε αυτό οφείλεται η ιδιαίτερη φροντίδα του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας για την διαποίμανση αυτής της περιοχής. Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο υπό κατασκευή ναός αναμένεται να αποτελέσει πνευματικό πυλώνα για όλους τους ντόπιους ορθοδόξους χριστιανούς, για να μπορέσουν να αισθανθούν την φροντίδα της Μητρός Εκκλησίας στον τόπο της ιστορικής τους διαμονής.

Συμμετέχοντας στην αγωνία της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος συνέβαλε στον υπό κατασκευή ναό και δώρισε μια ξυλόγλυπτη Αγία Τράπεζα για το κεντρικό ιερό προς τιμήν του Γενεθλίου της Θεοτόκου, καθώς και δύο Αγίες Τράπεζες για τα παρεκκλήσια του ναού. Οι Αγίες Τράπεζες φιλοτεχνήθηκαν στα εργαστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος συναντήθηκε με τον κτήτορα του υπό κατασκευή ναού Δρ. Μ. Γκάντους και εκπροσώπους της ενορίας, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από την συμμετοχή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις προσπάθειες τους.

Το ενοριακό συμβούλιο ζήτησε από τον επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής να μεταφέρει τις ευχαριστίες τους στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι η αγαθή του κίνηση θα γραφτεί στην μνήμη της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών των χριστιανών της περιοχής.

Πριν την έναρξη της συναντήσεως ο αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος με την συνοδεία του μετέβησαν στο μετόχι της Ρωσικής Αποστολής στα Μάγδαλα, όπου τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στο ναό προς τιμήν της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων