04/04/2021 24/04/2021 Κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, 14500 ζωές διασώθηκαν από την άμβλωση χάρη στην συμβολή του Πατριαρχείου Μόσχας και σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας Ιερομόναχος Παντελεήμονας Αλιόσιν. Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε σύσκεψη του Κρατικού...
04 Απριλίου, 2021 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 0:04

Το Πατριαρχείο Μόσχας συνέβαλε στην αποτροπή 14.500 αμβλώσεων

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας συνέβαλε στην αποτροπή 14.500 αμβλώσεων

Κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, 14500 ζωές διασώθηκαν από την άμβλωση χάρη στην συμβολή του Πατριαρχείου Μόσχας και σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας Ιερομόναχος Παντελεήμονας Αλιόσιν.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε σύσκεψη του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσίας που συνήλθε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, με αντικείμενο συζήτησης το δημογραφικό πρόβλημα, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία έχει αναπτύξει υποδομές σε όλη την χώρα με σκοπό την παροχή στήριξης σε έγκυες γυναίκες. Αυτές περιλαμβάνουν την δημιουργία 77 στεγών φιλοξενίας και 211 κέντρων ανθρωπιστικής βοήθειας, στα οποία παρέχονται συμβουλές σχετικά με την άμβλωση. Επίσης, μεταξύ άλλων, προσφέρονται προσωρινή στέγαση, ρουχισμός για μωρά και ενήλικες, φάρμακα, καροτσάκια, βρεφικές κούνιες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

“Η Εκκλησία συνεργάζεται με 59 μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες παρέχουν συμβουλές πριν την άμβλωση. Κατά τα τελευταία έξι έτη, στο πλαίσιο κοινών εκκλησιαστικών και κοινωνικών προγραμμάτων έχουμε συμβουλέψει περίπου 95000 έγκυες γυναίκες, εκ των οποίων οι 14500 εγκυμοσύνες επιβίωσαν.”, επισήμανε.

 

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας Ιερομόναχος Παντελεήμονας Αλιόσιν

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων