09/03/2024 09/03/2024 Η εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία θα μελετήσει και συζητήσεις τα ηθικά ζητήματα που εγείρονται από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI), και θα παρουσιάσει τα ευρήματά της με σκοπό την εξεύρεση λύσης. Αυτό ειπώθηκε στο διεθνές συνέδριο «Θεός – Άνθρωπος – Κόσμος» από τον Μητροπολίτη Καλούγας και Μπόροβσκ κ. Κλήμεντο, συμφωνα με την ιστοσελίδα TASS....
09 Μαρτίου, 2024 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2024 - 13:48

Το Πατριαρχείο Μόσχας θα αναδείξει τα ζητήματα ηθικής από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας θα αναδείξει τα ζητήματα ηθικής από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Η εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία θα μελετήσει και συζητήσεις τα ηθικά ζητήματα που εγείρονται από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI), και θα παρουσιάσει τα ευρήματά της με σκοπό την εξεύρεση λύσης. Αυτό ειπώθηκε στο διεθνές συνέδριο «Θεός – Άνθρωπος – Κόσμος» από τον Μητροπολίτη Καλούγας και Μπόροβσκ κ. Κλήμεντο, συμφωνα με την ιστοσελίδα TASS.

«Το καθήκον της Εκκλησίας τώρα είναι να μελετήσει προσεκτικά όλες τις ανησυχίες, όλα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στους πιστούς, και να τα αναδείξει αυτό στην πολιτεία», είπε ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορίστηκε αρμόδια Επιτροπή από την Ιερά Σύνοδο, η οποία θα μελετά ζητήματα που σχετίζονται με τις ηθικές πτυχές της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης, ο οποίος ηγείται αυτής της Επιτροπής, η Εκκλησία δεν μπορεί να απαγορεύσει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά μπορεί να «υψώσει τη φωνή της» και με κάποιο τρόπο να επηρεάσει αυτό το φαινόμενο.

«Όλοι φοβούνται τι μπορεί να επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην ανθρωπότητα. Αποτελεί πρόκληση εάν η τεχνητή νοημοσύνη αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Πηγή: blagovest

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων